Вибухи в Нікопольському суді: передісторія та стан поранених

Вибухи в Нікопольському суді: передісторія та стан поранених

Жертвами трагедії вже стали двоє людей, ще двоє у важкому стані.

Дві гранати в Нікопольському суді на Дніпропетровщині забрали два людських життя і вклали на лікарняні ліжка ще дев’ятьох осіб. Вибухи пролунали, щойно суддя оголосив про перенесення засідання і вийшов, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Першу гранату один із присутніх кинув до решітки з підсудними, друга практично одразу розірвалася в його руках. Зазвичай на всі засідання приходила і мати вбитого юнака, але сьогодні батько був сам – і саме він підірвав боєприпаси. "Мабуть, помста. Хоча, може бути, й реакція на те, яким чином покарані люди, котрі вбили його сина", - міркує заступник начальника ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Олег Грозь.

Дві людини загинули внаслідок вибуху в суді на Дніпропетровщині

Дві людини загинули внаслідок вибуху в суді на Дніпропетровщині

Подвійне вбивство сколихнуло Нікополь торік у лютому. Камери відеоспостереження зафіксували, як невідомі затисли двома машинами автомобіль і розстріляли його з автомату. Водій та пасажир – чоловіки 25 та 30 років – загинули на місці. У поліції припускали, що це був перерозподіл впливу наркобізнесу. Згодом трьох підозрюваних затримали, вони й опинилися на лаві підсудних. Один з них від отриманих поранень сьогодні вдень помер на операційному столі. "Там було осколкове поранення проникне черевної порожнини. Від важкого поранення, шоку, крововтрати він помер", - пояснила головний лікар Олена Соломаха.

Інші двоє підсудних після вибуху знаходяться у тяжкому, проте стабільному стані. Крім лікарів, за ними доглядають поліцейські з автоматами. Також у лікарні перебувають ще шестеро постраждалих – працівники суду, прокуратури, поліцейські та цивільні. У всіх шпиталізованих осколкові поранення, проте загрози для життя немає. Ще двоє постраждалих лікуються вдома.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація