Віцепрем’єр часів Порошенка Зубко відзвітував, що платить за державну дачу не "символічні суми"

Віцепрем’єр часів Порошенка Зубко відзвітував, що платить за державну дачу не "символічні суми"

Фото: УНІАН

Показати платіжки він вирішив після вчорашньої згадки про себе у зверненні президента.

Після того, як президент України Володимир Зеленський заявив про перевірку користуванням державними землями і дачами високопосадовцями минулих часів і згадав у своєму зверненні віцепрем’єра часів Порошенка Генадія Зубка, той вирішив відзвітувати про свою оренду і плату. 

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі і показав будинок, яким користується. 

Він запевнив, що отримав дім в оренду і чесно за неї платить і далеко не "символічні суми", про які згадував президент. "Житло завжди орендував, а з 2016 року офіційно орендую, проживаю, декларую і оплачую будинок в 265 кв метрів (132,5 кв. метрів житлових, 132,5 кв. метрів підвальних) в базі (або зоні) відпочинку Конча-Заспа. Може для когось це «символічні суми» за оплату житла, для мене - ні. Ні 58 тис грн в 2017 році , ні 69 тис грн в 2020 році, ні 104 тис грн в 2021 році за місяць", - написав Зубко.

Окрім того він зазначив, що під час своєї роботи і народним депутатом України, і в Уряді і в Адміністрації президента ніколи не користувався ні пільгами, ні безоплатним службовим житлом. "Я публічна людина, і тому публікую фото будинку і фото платіжних доручень за своє житло - і під час роботи в Уряді, і під час президенства Зеленського. Це не є державною таємницею", - зазначив він. 

ЗдОрово бути публічною людиною! Коли твоє прізвище називає Президент України. Так дійсно буває, і твоє прізвище ...

Опубліковано Zubko Hennadiy Субота, 15 травня 2021 р.

Нагадаємо, що вчора колишній генеральний прокурор України Святослав Піскун повідомив, що з ним в односторонньому порядку розірвали договір оренди державної дачі, яку він отримав на 49 років ще у 2002 році.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація