Від 7 до 10 років ув'язнення. У Бахмуті виявили вже підписані протоколи голосування

Члени комісії підписали незаповнені бланки протоколів з підсумками результатів голосування.

Членам дільничної виборчої комісії №624 у місті Бахмут на Донеччині загрожує від 7 до 10 років ув'язнення. Вони вже підписали протоколи голосування на позачергових парламентських виборах, які відбудуться лише 21 липня.

"Задовго до початку голосування на одній з дільничних виборчих комісій Донеччини народне волевиявлення фактично вже завершилося, так і не розпочавшись. У школі м. Бахмут, де розташована 624 ДВК, члени комісії підписали незаповнені бланки протоколів з підсумками результатів голосування. Залишалося у потрібний момент вписати прізвище кандидата-"переможця" чи "правильну" назву партії", - написав у Facebook речник Нацполіції Ярослав Тракало.

Коли на дільницю приїхала слідчо-оперативна група поліції, члени намагалися приховати сліди злочину й залили підписані протоколи чорнилом.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 4 статті 158 Кримінального кодексу України (...фальсифікація виборчих документів..., підсумків голосування). Санкція статті передбачає від 7 до 10 років ув'язнення.

Ніч перед виборами.. Задовго до початку голосування на одній з дільничних виборчих комісій Донеччини народне...

Опубліковано Iaroslav Trakalo Субота, 20 липня 2019 р.

Нагадаємо, у неділю, 21 липня, українці голосуватимуть за нову Верховну Раду. Виборчі дільниці в Україні відчиняться о 8:00, а зачиняться о 20:00. Кожному виборцю видаватимуть по два бюлетені – за нардепів-мажоритарників та партії. Тим, хто змінив місце голосування без зміни виборчої адреси, а також українцям за кордоном видаватимуть по одному бюлетеню – зі списком 22 партій.

Згідно із даними Державного реєстру виборців, кількість виборців становить 29,9 млн осіб, зокрема на закордонних виборчих дільницях – майже 444 тис. осіб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація