Від Флориди до Огайо. У США українці долають тисячі кілометрів, аби проголосувати

Від Флориди до Огайо. У США українці долають тисячі кілометрів, аби проголосувати

Фото: ТСН

Станом на 19:00 за київським часом у Вашингтоні проголосували близько 150 українських виборців.

У США перші українці, що приїхали до Вашингтону віддати голос за кандидата, - подружжя з Флориди, передає кореспондент ТСН. 

Вони подолали 1 500 км, аби проголосувати. "У 2014 році ми не голосували, було зрозуміло, хто переможе. А зараз вибір набагато кращий, і ми хочемо показати приклад", - каже подружжя. 

Ззовні консульство охороняють американські правоохоронці. Кажуть, знають, що в Україні вибори, тому охороняють будівлю. 

Зареєстровано у реєстрі виборців 7 тис. громадян на цій закордонній дільниці у Вашингтоні - це чверть штатів, включно з Аляскою і Техасом, тому реальна цифра тих, хто голосуватиме буде меншою. "З досвіду минулих виборів близько тисячі. Але є очікування, що прийде більше - 1 500, 1 600 (виборців)", - розповів голова виборчої дільниці у Вашингтоні Валерій Єгоров. 

Також в консульстві видають наліпки з написом "Я проголосував" - виборчу дільницю ними забезпечили волонтери з Каліфорнії. На момент публікації у Вашингтоні віддали голос за свого кандидата близько 150 українців, закриється дільниця о 3 ночі за київським часом.

Нагадаємо, в Україні станом на 18 годину проголосували трохи більше 45% виборців - найменша явка, що є нетрадиційним, на Закарпатті, а найактивніше - Запоріжжя.

Кореспондент ТСН Яна Слісарчук

Невідомий повідомив про мінування одразу 9 виборчих дільниць у Дніпрі

Невідомий повідомив про мінування одразу 9 виборчих дільниць у Дніпрі

Повʼязані теми:

Наступна публікація