Від Києва до кордону – 410 км: столиці України та Молдови з'єднає новий маршрут

Від Києва до кордону – 410 км: столиці України та Молдови з'єднає новий маршрут

"Укравтодор" оголосив тендер для будівництва нового мосту через Дністер на кордоні з Молдовою.

Столиці України та Молдови з'єднає новий зручний та швидкий маршрут. Його протяжність складе 570 км. "Укравтодор" оголосив тендер для будівництва нового мосту через Дністер на кордоні з Молдовою.

Про це у середу, 3 лютого, повідомив голова Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") Олександр Кубраков на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, проєкт став можливим завдяки домовленості між президентом України Володимиром Зеленським та президенткою Молдови Майєю Санду щодо посилення стратегічного партнерства між двома державами. Зокрема, йдеться і про розвиток транспортно-транзитного потенціалу.

"Майя Санду на власному досвіді змогла оцінити відсутність зручного й швидкого маршруту від Кишинева до Києва – щоб дістатися столиці України автомобільним транспортом їй довелося робити великий гак через Одеську область, тим самим значно збільшуючи час поїздки.  Зараз ми на старті процесу створення оновленого маршруту між столицями України та Молдови. У понеділок вже оголосили тендер на закупівлю техніко-економічного обґрунтування для будівництва мосту та підходів до нього", - написав очільник "Укравтодору".

Курбаков зазначив, що мостовий перехід та підходи до нього стануть складовою нового маршруту Київ – Кишинів.

Паралельно з цим планується оновити 137,5 км маршруту. Йдеться про найбільш проблемні для проїзду ділянки.

"Тобто вже до кінця року шлях до кордону планується зробити комфортним для проїзду. Проєкт нового маршруту Київ – Кишинів – це ще одне підтвердження того, що інфраструктура здатна зближати цілі країни", - резюмував Олександр Кубраков.

Фото: Facebook/Олександр Кубраков

Нагадаємо, раніше Кубраков заявляв, що 2021 року "Укравтодор" планує побудувати і відремонтувати 6,8 тис. км доріг, реконструювати 150 мостів, а також залучити незалежний технічний контроль на будівництво 2,5 тис. км магістралей.

Незалежний технагляд та довіра міжнародних кредиторів – Кубраков про роботу "Укравтодору"

Незалежний технагляд та довіра міжнародних кредиторів – Кубраков про роботу "Укравтодору"

Повʼязані теми:

Наступна публікація