МОН уріже кількість заяв вступників на бюджетні місця

МОН уріже кількість заяв вступників на бюджетні місця

Фото: УНІАН

Це пов'язано з тим, що вступники не використовують можливість подання шести та семи заяв.

Міністерство освіти та науки від 2020 року має намір змінити умови прийому до університетів

Про це повідомила міністерка освіти і науки Лілія Гриневич. За її словами, кількість заяв на бюджет, які абітурієнти зможуть подавати до вишів, скоротять з семи до п‘яти.

Гриневич наголосила, що немає потреби подавати стільки заяв, оскільки абітурієнти майже не користуються пріоритетами шість та сім. Разом з тим, кількість спеціальностей буде не обмежена: можна буде подати 5 заяв на 5 спеціальностей.

Також очільниця Міносвіти розповіла, що цього року було більше абітурієнтів, але менша кількість заяв. З її слів, це свідчить про те, що вступники були зосереджені на конкретних вишах і спеціальностях. Гриневич зазначила, що понад 75% абітурієнтів цього року отримали рекомендації на бюджет за першим і другим пріоритетами. 

Нагадаємо, 1 серпня в Україні завершилася вступна кампанія. Виші оприлюднили остаточні списки зарахованих абітурієнтів. За даними міністерства освіти, цьогоріч найпопулярнішими вишами стали київський університет Шевченка, Львівський університет Франка та столична політехніка.

Фініш вступної кампанії: виші оприлюднили остаточні списки зарахованих абітурієнтів

Фініш вступної кампанії: виші оприлюднили остаточні списки зарахованих абітурієнтів

Повʼязані теми:

Наступна публікація