Від отруєння сурогатним алкоголем вже померли понад 30 осіб Актуально

Від отруєння сурогатним алкоголем вже померли понад 30 осіб

Фото: УНІАН

Географія смертельних отруєнь українців сурогатним алкоголем розширюється. 

Летальні випадки зафіксовані у Харківській, Донецькій, Луганській та Миколаївській областях. На даний момент померло понад 30 осіб.

При цьому в Луганській області двоє жителів міста Рубіжне загинули внаслідок отруєння алкоголем, який був придбаний через інтернет. За повідомленням прес-служби прокуратури Луганської області, придбаний алкоголь був розфасований в поліетиленові ємності об'ємом 10 літрів.

Найбільше випадків отруєнь сурогатом зафіксовано на Харківщині. Станом на 27 вересня там зафіксовано 53 постраждалих, з яких 23 людини вже померли – зазначає Держслужба України з питань безпеки продуктів харчування і захисту споживачів. Прес-служба Головного управління Державної фіскальної служби в Харківській області повідомляла, що постраждалі вживали горілку "Пшенична" виробництва ТОВ "Олександрія БЛІГ" з Кіровоградської області. Активісти вже звертали увагу на той факт, що горілку даних виробників в десятилітрових ящиках без акцизок можуть вільно замовити в інтернеті навіть неповнолітні.

Як уже повідомляли ЗМІ, саме "Олександрія БЛІГ" і Люботинський завод "Продтовари" через суд заблокували підвищення мінімальних цін на горілку. Свої дії виробники пояснювали бажанням поставляти на ринок продукт за максимально чесною і доступною для споживачів ціною.

При цьому експерти звертали увагу на той факт, що скасування обґрунтованого рівня мінімальних цін призведе до різкого зростання тіньового ринку та отруєнь від неякісного алкоголю.

Наступна публікація