"Від пістолетів до мінометів". Радник Порошенка показав навчання Сил спецоперацій ЗСУ на Житомирщині

Військові використовували під час навчань бойові набої та інші боєприпаси.

Приблизно сотня бійців одночасно працювали під час військових навчань на полігоні Сил спеціальних операцій ЗС України у Житомирській області.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook радник президента України Юрій Бірюков.

"Тихо прийшов, тихо пішов... А ворог залишився підраховувати втрати. Сушею, повітрям, водою. Або по снігу, тихо ковзаючи і несучи відплату, захищаючи нас і караючи наших ворогів. Армія, нова армія, про яку 5 років тому ми і мріяти не ризикнули б. Не просто якийсь зразково-показовий загін спецназу, а цілий рід збройних сил", - наголосив він.

За словами Бірюкова, військові відпрацьовували навички бойовими боєприпасами.

"Від пістолетів і до мінометів, весь спектр усього, смертоносного. Працювали навсправжки, працювали всерйоз, бойовими. І це не викликало ні в кого жодних переживань, від слова зовсім. Безумовно, всіх необхідних заходів контролю було вжито, але ніхто не вилучав патрони і затвори, ніхто ні про що не попереджав", - зазначив він.

Також радник Порошенка розповів, що раніше під час візитів до бойових частин затвори вилучалися та опечатувалися, а всі боєприпаси перераховувалися і також опечатувалися.

"Все було набагато жорсткіше. Від снайперських пар, які брали стрій на приціл. До заклеювання (я зараз реально не жартую) спеціальним клеєм морських кортиків всередині піхов", - додав Бірюков.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко підписав указ щодо заснування емблеми і прапору Сил спеціальних операцій Збройних Сил України та штандарта Командувача. Окрім цього, відтепер девізом спецпризначенців стануть слова київського князя Святослава Хороброго: "Іду на ви!".

Повʼязані теми:

Наступна публікація