За останній тиждень від грипу померло троє осіб

За останній тиждень від грипу померло троє осіб

Фото: pixabay.com

Від початку епідемічного сезону - 54 українці.

Минулого тижня від ускладнень грипу в Україні померло троє осіб, а з початку сезону – 54, - повідомляє "Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України".

Протягом минулого тижня на грип і ГРВІ захворіло 150,3 тисячі українців, серед яких 67,6% - діти до 17 років. Серед дорослих рівень захворюваності зменшився на 4,1%, а серед дітей - на 0,9%. Проти грипу вакцинували десять осіб, а з початку епідемічного сезону – 161,5 тисяч людей.

Наразі епідемічний поріг не перевищився в жодному регіоні країни. У країні низька інтенсивність епідемічної активності грипу і ГРВІ та регіональне географічне поширення, йдеться у повідомленні.

Фото: ТСН.ua

"З початку епідемічного сезону грип забрав життя 54 українців, зокрема 10 дітей у віці до 17 років. Жоден померлий не була вакцинована проти грипу. За результатами лабораторного обстеження 87 зразків матеріалів у 31% отримані позитивні результати на грип, а в циркуляції абсолютно домінують віруси грипу типу A", - повідомляють у Центрі громадського здоров'я.

Нагадаємо, днями від ускладнень грипу померли 41-річна жителька Рівненщини і 79-річна жінка у Кропивницькому. Медики повідомляють, що вони вчасно не звернулися до лікарів за допомогою.

Жінка померла від ускладнень грипу у Кропивницькому

Жінка померла від ускладнень грипу у Кропивницькому

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація