"Видали чотири одноразові маски і пару рукавиць": у лікарні Вінницької області на коронавірус масово захворіли медики

"Видали чотири одноразові маски і пару рукавиць": у лікарні Вінницької області на коронавірус масово захворіли медики

Фото: УНІАН

У Калинівській районній лікарні інфікувалися 32 медики.

У Калинівській районній лікарні інфікувалися 32 медики, а ще 200 зразків аналізів наразі на дослідженні. Одна з медпрацівниць, яка очікує на результати дослідження, каже, що в лікарні не вистачало елементарних засобів захисту, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

ТСН вдалось поспілкуватись телефоном з однією із медсестер. Жінка з температурою та кашлем, лікується вдома. Вона лише чекає на результати своїх аналізів. Заяви чиновників про те, що вона та її колеги нібито самі винні, її украй обурюють.

"Мені видали чотири одноразових блакитних маски, пару рукавичок - і все. Я все мусила все шити сама і себе захищати. І потім голова Вінницької ОДА сказав, що це порушення самодисципліни", - каже жінка.

Офіційно джерело зараження медиків не називають. Від кого інфікувались одразу три десятки медиків - невідомо, кажуть інфекціоністи. У лікарні було троє пацієнтів із COVID-19, але захворіли ті медики, які не контактували з ними.

"Лабораторно не доведено, що саме ці хворі були джерелом зараження. Випадки інфікування були і в тих, які не працювали з цими хворими. Наприклад, працівники хірургічного відділення", - каже завідувач відділенням Вінницького лабораторного центру Степан Томин.

Через зараження в Калинівці в області вибухнув скандал. Чиновники почали підозрювати, що в медиків не було засобів захисту. Проте керівництво лікарні це заперечує. Тож чиновники заявили, що у масовому зараженні винні самі лікарі, адже були необережними.

"Тут питання більше в особистій дисципліні кожного працівника та контролі керівника закладу. Зокрема, не тільки на медичному робочому місці, а й у побуті", - вважає Владислав Скальський, голова Вінницької ОДА.

Наразі медики Калинівської лікарні перебувають на самоізоляції. Загалом на Вінниччині 90 інфікованих коронавірусом медиків.

Кореспондент ТСН Валерій Кузнєцов.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація