Відбутися штрафом: у ВР провалили законопроект, який посилював відповідальність викрадачів авто

Відбутися штрафом: у ВР провалили законопроект, який посилював відповідальність викрадачів авто

Фото: pixabay.com

У тексті документа пропонувалося ув'язнювати злочинців на термін від 5 до 8 років. 

У Верховній Раді провалили законопроект, який посилював відповідальність викрадачів авто. Особливо тих, які використовують спеціальні електронні пристрої для злому. У тексті документа пропонувалося ув'язнювати злочинців на термін від 5 до 8 років. Однак, через невдале голосування, як і раніше, за незаконне заволодіння авто можна відбутися штрафом, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30

Кодграбер або просто сканер - зчитує або генерує код брелока від сигналізації. Кілька натисків - і машина без охорони.За допомогою цього пристрою злочинці за лічені  секунди грабують практично будь-яке авто на сигналізації.

Саме за допомогою таких електронних пристроїв, кажуть у поліції, найчастіше грабують елітні авто. І нині такі грабежі - стають популярними. Адже власники авто можуть навіть не підозрювати, що машину обікрали.

Придбати такі пристрої нескладно, бо їх чимало у вільному доступі. Один зі сканерів пропонують придбати за 25 тисяч гривень. 

Відповідальність за крадіжку авто зі спеціальним пристроєм чи без нього - однакова. Штраф, обмеження або позбавлення волі від 3 до 5 років. Парламентарі вирішили збільшити відповідальність за використання сканерів, бо крадій фактично готується до злочину. За викрадення авто - від 5 до 8 років. А за грабіж майна всередині - від 3 до 6-ти. 

Законопроект підтримали у першому читанні. Його мали проголосувати у другому. Кілька разів ставили на голосування. Однак депутати так і не спромоглися зібрати достатню кількість голосів «за». 

Кореспонденти ТСН Інна Власова, Костянтин Богуславський та Данило Лисенко. 

Депутати не проголосували за законопроект, який посилював відповідальність викрадачів авто

Депутати не проголосували за законопроект, який посилював відповідальність викрадачів авто

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація