Віддати до готелю чи довіритися сусідам. Що робити з котами і собаками на час відпустки

Віддати до готелю чи довіритися сусідам. Що робити з котами і собаками на час відпустки

Фото: pixabay.com

Комфортабельні номери для домашніх улюбленців коштують від 250 до 500 грн на день.

Плануючи мандрівки, українці шукають способи прилаштувати своїх хатніх улюбленців, адже не завжди є можливість забрати тваринку з собою чи попросити про послугу родичів. Однак вихід є, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

У столиці діє чимало готелів для домашніх тварин. Там приймають і собак, і котів - головне, щоб вони не проявляли ознаки агресії і мали необхідні довідки про щеплення.

Власники заповнюють анкету, вказують уподобання улюбленців, залишають їхні харчі - не натуральні, бо такі немає, де зберігати. Тварин вигулюють і годують за графіком, дають ласощі. Як каже працівниця готелю Євгенія, усе відбувається, як у дитячому садочку.

ТСН дослідила, де можна залишити домашніх улюбленців на час відпустки

ТСН дослідила, де можна залишити домашніх улюбленців на час відпустки

Базова комплектація готельні номерів - мисочки, лежачок, килим, пелюшка, є іграшки, але краще свої. І пледи просять приносити свої, бо вони мають запах дому.

Такий номер для маленького собаки коштує 400 гривень на добу, для великого - 500. Для непородистих - знижки. Аналогічний котячий - 250 грн, але їх у готелі залишають рідше. Власники котів воліють просити родичів, друзів чи сусідів пригледіти за домашнім улюбленцем.

"У котиків термін соціалізації від 2 до 4 днів може проходити", - каже Євгенія.

Також чудово, якщо у вас є знайомий, який планує і собі завести домашнього улюбленця. Такі помічники охоче спробують себе у ролі господаря й вигулюватимуть вашу собаку двічі на день.

Натомість є й такі господарі, які не залишають своїх улюбленців навіть під час відпусток та беруть їх з собою у мандрівки. Крістіна уже два роки не уявляє відпочинку без собаки Чапаті, яку знайшли в Індії на другий день піврічної подорожі.

Чапаті вже бачила більше країн, ніж пересічний українець - 14. Крім салона і кузова автомобілів, освоїла потяг, човен, туктук, мопед, метро - ніде проблем не було. Єдине - завелика для літаків.

Крістіна рекомендує ретельно вивчати умови перевізників. Лоукостери, приміром, не беруть великих собак навіть у багаж. Зате у США є можливість полетіти в салоні як тварина, яка допомагає людині впоратися зі стресом під час перельоту. Але для цього має бути спеціальна медична довідка.

Для того, щоб вивезти пса за кордон, взагалі треба купа документів. Не тільки чіп і ветеринарний паспорт, дубльований англійською, з усіма вказаними медпроцедурами.

Зокрема, тест на сказ - Євросоюз визнає результати лише однієї клініки в Україні. Загалом тонкощі - на кожному кроці, визнає Крістіна, все треба вивчати. Але воно того варте, адже кожна відпустка перетворюється на пригоду.

До речі, недорого відпочити взимку можна у сонячному Єгипті. Країна пропонує чимало розваг туристам на будь-який смак - від спокійних екскурсій у пустелю до екстремальних водних видів спорту.

Ольга Нескородяна

Повʼязані теми:

Наступна публікація