Відео жорстокої бійки школярок із Коростеня наробило галасу в соцмережах

Відео жорстокої бійки школярок із Коростеня наробило галасу в соцмережах

Фото: ТСН

Першоджерело видалили, проте ситуацією вже зацікавилася поліція.

У Коростені на Житомирщині відзняли на відео дитячу бійку. Одна з дівчат знімала жорстоке побиття на мобільний телефон, а потім цей запис виклали в соцмережі, де він розлетівся в тисячах поширень, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

З’ясовувати стосунки заходилися дівчата віком 14 і 15 років. Це було вечором близько 22:00 години в парку – бійка відбувалася просто на снігу. "З’ясувати причин не вдалося, бо одна говорить одне, друга інше, Обидві дівчинки з кризових родин", - розповіла інспектор ювенальної превенції коростенської поліції Ольга Яценко. Постраждала та її кривдниця вчаться у різних школах, але живуть поруч.

У Коростені дівчина відлупцювала подругу заради "лайків" у соцмережі

У Коростені дівчина відлупцювала подругу заради "лайків" у соцмережі

Мама побитої говорити відмовляється і доньці теж не дозволяє. "Це наше особисте, ми даємо раду самі", - сказала по телефону Галина Радченко. У школі кажуть, що дівчинка лишилася вдома з бронхітом. "Хороша дитина, не є проблемною, але в школу ходити не хоче", - пояснила директор НВК №12 Галина Нижник. Педагоги кажуть, що напередодні говорили і з ученицею, і з мамою, але побоїв на дитині не помітили. "Мама каже, що там  нема нічого. Спочатку, коли вона прийшла додому вже пізно ввечері, то було трошечки припухле і почервоніння", - розповіла директор школи.

Краща подружка і водночас кривдниця дівчинки вчиться у ЗОШ №3. Педагоги просять журналістів її не турбувати. "Знаходиться у стресовому стані, сльози, дитина на межі нервового зриву. І соціальні служби тут були, і поліція", - пояснив директор цієї школи Ігор Туровський. Дівчинка ця з неблагонадійної сім’ї, котра перебуває на обліку у соціальних служб. Вона часто пропускає уроки, але агресії досі за нею не помічали – причиною того, що сталося, ладні вважати алкоголь. "Поліції давали пояснення, що вони пили вино", - розповів директор.

Поліцейські наголошують, що спиртне – не єдина причина жахливої поведінки дівчат. "Прояв агресії – на жаль, це перше, що зараз вчиняють діти при якихось конфліктних ситуаціях один з одним", - твердить Яценко. Справу в поліції, найвірогідніше, закриють, бо мама постраждалої дівчинки відмовилася писати заяву. Психологи не відкидають, що це могла бути і вдавана агресія – розіграна сценка для лайків в інтернеті. Хай там як, підлітки залишаться під  супроводом соціальних служб, а батькам доведеться сплатити штраф за недогляд за дітьми.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація