Відлига в Україні: в Києві бурулька травмувала жінку, а у Львові зі снігом поповз дах школи

Відлига в Україні: в Києві бурулька травмувала жінку, а у Львові зі снігом поповз дах школи

Фото: УНІАН

У співачки Олі Полякової провалилася стеля.

В Україні після температури від -25 до +8 почалася відлига, яка принесла нову загрозу з дахів і під ногами.

Про це йдеться в ТСН.16.45.

На столичному Поділі снігова брила з даху прилетіла на голові жінці. Вона саме проходила повз, небезпечне місце очепили копи. Саму жінку у тяжкому стані доправили до шпиталю.

Від негоди не сховаєшся навіть удома. У співачки Олі Полякової провалилася стеля. З даху почало текти ще звечора, а вже надранок разом із талим снігом шмат стелі гепнувся просто на підлогу.

Не витримав дах і у Львові. Під вагою снігу на покрівлі початкової школи зявилися тріщини і дах почав сповзати донизу. Через загрозу обвалу поліція перекрила вулицю. Дітей перевели на дистанційне навчання. Інша частина будинку – житлова, але людей не евакуйовували. У міській раді запевняють, що загрози руйнації там немає.

Дістається ще й автівкам. Брила з даху понівечила лобове скло машини киянки Вікторії. Машина була припаркована одразу під під'їздом. «Купа снігу впала просто на мою автіку. Розбилося повністю скло, потрощений дах і потрощений ще й бік», - розповідає Вікторія.

Про небезпеку, каже, комунальники попереджали через оголошення. Але парковок, де залишити, машину поблизу цього будинку немає. Тепер за розбите скло відповідати нікому.

По компенсацію треба звертатися до балансоутримувача будинку, з якого впала бурулька, або брила. Водночас необхідно зафіксувати все на фото чи відео, знайти самовидців, які потім зможуть прийти до суду. Здебільшого, каже юрист, суд стає на бік людей і кошти відшкодовують. «Я вважаю, що особи, які паркують свої автомобілі не винні, навіть якщо припаркувалися не втому місці. Є правила для експлуатаційних компаній і вони мають їх виконувати згідно з законом», - твердить юрист Марк Мусієнко.

Під час таких температурних гойдалок рятувальники просять бути обережними. У жодному разі не виходити на лід. Не ставити свої автівки і самому не ходити під дахами, з них можуть падати бурульки. А ще дивитися і під ноги, і догори.

Погода в Україні: яку небезпеку створило потепління для українців

Погода в Україні: яку небезпеку створило потепління для українців

Повʼязані теми:

Наступна публікація