Відлуння викрадення немовляти: Кулеба нагадав українцям, як уберегтися від крадіжки дитини

Відлуння викрадення немовляти: Кулеба нагадав українцям, як уберегтися від крадіжки дитини

Фото: pixabay.com

Основні правила прості, але не всі їх дотримуються.

Після викрадення двомісячної дитини у столиці уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба вирішив нагадати прості правила, які завжди мають пам'ятати батьки. Першим і головних із них є тримати малюків у полі зору, не лишати їх на самоті або ж з маловідомими людьми, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Також українцям радять виховувати малечу так, щоби вона довіряла і не боялася розповісти про загрозу батькам. Малюкам постійно потрібно нагадувати: якщо невідома особа взяла його за руку чи схопила, треба голосно кричати: «Хто ви! Я вас не знаю!»

ТСН зібрала правила в пам'ятку батькам, аби вберегти дитину від зловмисників

ТСН зібрала правила в пам'ятку батькам, аби вберегти дитину від зловмисників

Потрібно застерегти дитину в жодному разі не піддаватися на вмовляння сторонніх подивитися мультик, пограти з тваринкою чи поїхати в якесь цікаве місце. У нагоді може стати гра в кодове слово – у разі, якщо незнайомець скаже, що його просили батьки відвести їх дитину додому, то малюк попросить підтвердження кодове слово. При цьому всьому потрібно пам’ятати, що важливо застерігати, а не залякувати дитину.

Нещодавно ТСН проводила експеримент: кореспондент з дозволу батьків на дитячому майданчику пропонував малюкам погратися з пухнастим песиком, а потім піти подивитися на інших цуценят. З усіх діток, до яких він підходив, лише одна дівчинка побігла по допомогу до своєї мами.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація