Відновлення роботи паспортних столів знову відклали

Відновлення роботи паспортних столів знову відклали

Фото: УНІАН

Раніше прес-секретар ДП "Документ" заявляв, що у Києві вони відновлять роботу 11 квітня.

У Державному підприємстві "Документ" розраховують на те, що робота паспортних сервісів в Києві відновиться до кінця поточного – початку наступного тижня.

Крім того, в "Документі" розглядають можливість співпраці з новим оператором, що надає захищені канали зв'язку, передає "Інтерфакс-Україна". 

"Ми сподіваємося, що до кінця цього тижня чотири паспортних сервіси в Києві відновлять свою роботу. В крайньому випадку, це відбудеться до початку наступного тижня", — заявив прес-секретар ДП "Документ" Володимир Поліщук.

Він додав, що підприємство наступного тижня розраховує відновити роботу сервісів у всіх великих містах країни.

Поліщук також розповів, що ДП "Документ" через проблеми, що виникли у телекомунікаційній компанії, що надає захищені канали зв'язку, буде змушений шукати іншого партнера.

"Найімовірніше, будемо шукати іншу компанію з захищеними каналами зв'язку", — сказав прес-секретар.

Крім того, Поліщук наголосив, що українці в разі потреби можуть отримати оформлені в ДП документи через міграційну службу.

Нагадаємо, раніше Володимир Поліщук заявляв, що сервіси оформлення і видачі закордонних паспортів відновлять роботу у вівторок, 11 квітня.

6 квітня, центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) і "Паспортні сервіси" тимчасово призупинили оформлення та видачу біометричних паспортів на всій території України. Причиною цього вказувалися слідчі дії працівників Служби безпеки України в одного з операторів зв'язку. 

Окрім того, за кілька годин після голосування в Європарламенті щодо безвізу для України сайт державного підприємства, яке надає послуги з оформлення закордонних документів, не витримав перевантаження і перестав працювати

Паспортні сервіси по Україні працюють лише у консультаційному режимі

Паспортні сервіси по Україні працюють лише у консультаційному режимі

Повʼязані теми:

Наступна публікація