Відома компанія з виробництва харчових продуктів Nestle вкотре відмовилася йти з російського ринку

Відома компанія з виробництва харчових продуктів Nestle вкотре відмовилася йти з російського ринку

Фото з відкритих джерел

Попри заяви виробника про скорочення виробництва товарів на території РФ, Nestle продовжує постачати на територію країни деяку свою продукцію.

Найбільший у світі виробник харчових продуктів Nestle відмовився йти з ринку Росії.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Твіттер.

Очільник уряду підкреслив, що робота компанії в країні-окупантці фінансує війну Росії в Україні.

"Поговорив з генеральним директором Nestle Марком Шнайдером про неетичність роботи компанії в Росії. На жаль, не знайшов порозуміння. Робочі місця та податки, сплачені до бюджету країни-терористки — це фінансування вбивств беззахисних дітей та жінок. Сподіваюсь, Nestle змінить своє рішення", — написав Шмигаль.

Нагадаємо, раніше компанія Nestle повідомила, що закриває свої шість фабрик на території Росії. До слова, близько 90% продукції, яку Nestle продає у Росії, виробляють безпосередньо на підприємствах, що працюють на території країни. Швейцарський гігант також заявив, що призупиняє капітальні інвестиції до країни та припиняє експорт з РФ до сусідніх з нею країн.

Водночас Nestle досі  продовжує постачати на територію країни деяку свою продукцію. Внаслідок цього у різних країнах світу активісти вийшли на протести проти брендів, які досі на ринку РФ.

Слід зазначити, що вже понад півтори сотні компаній відмовилися працювати в Росії чи співпрацювати з країною та її громадянами, а також постачати туди свою продукцію та сервіси. ТСН.ua публікує повний список.

Повʼязані теми:

Наступна публікація