Відомий волонтерський намет "Все для перемоги" в центрі Харкова відновили після підпалу

Відомий волонтерський намет "Все для перемоги" в центрі Харкова відновили після підпалу

Фото: Facebook/Ярина Чаговець

Намет привели до ладу за кілька годин.

У центрі Харкова після підпалу відновили волонтерський намет, через який вже кілька тижнів точаться суперечки між місцевою владою та активістами.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала активістка Ярина Чаговець.

Харків'янка опублікувала фото вже цілого намету та напису, який раніше був пошкоджений вогнем.

Відновлено. Висить.

Опубліковано Яриною Чаговец Понеділок, 20 травня 2019 р.

Зазначимо, що волонтерський намет підпалили невідомі в ніч проти 20 травня. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав. Активісти загасили вогонь своїми силами разом з поліцейськими, які чергували.

Нагадаємо, у Харкові 12 травня активісти прийшли до стін міськради, аби завадити меру Геннадію Кернесу прибрати намет волонтерів, в якому збирають допомогу українським військовим. За інформацією активістів, в акції брали участь щонайменше 500 людей. Поліцейські говорять про 300 учасників.

Раніше мер Харкова Геннадій Кернес хоче позбутися намету волонтерів, який збирає допомогу для військових на центральній площі міста.  Влада Харкова навіть подавала до суду, аби перенести намет, однак Харківський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову.

Намет навпроти обласної адміністрації стоїть від 2014 року та став одним з найвідоміших у місті волонтерських пунктів допомоги передовій АТО/ООС, місцем збору проукраїнських активістів. 

Протистояння довкола волонтерського намету у Харкові перейшло у юридичну площину

Протистояння довкола волонтерського намету у Харкові перейшло у юридичну площину

Повʼязані теми:

Наступна публікація