Відомого фотокора хочуть позбавити акредитації у Раді за світлину з Кужель – ЗМІ

Відомого фотокора хочуть позбавити акредитації у Раді за світлину з Кужель – ЗМІ

Фото з Олександрою Кужель / Фото: Буквы/Богдан Бортаков

Коментар представника мас-медіа сприйняли як сексистський. 

У фотокореспондента "Букв" Богдана Бортакова нібито хочуть забрати акредитацію через фото з нардепом від "Батьківщини" Олександрою Кужель. Про це повідомила видавець сайту Катерина Рошук.

Таку інформацію редакція отримала від неназваних джерел у Верховній Раді. За словами Рошук, фото у політсилі Юлії Тимошенко намагаються подати як прояв сексизму.

"Ймовірно через підпис "бабине літо". Так ось, Богдан мав на увазі час року - ясні теплі дні ранньої осені. Це коли восени стає по-літньому спекотно і вбрання дам знову стають літніми. Як у Олександри Кужель на фото", - пояснила вона.

За это фото, сделанное парламентским фото корреспондентом Букв Богданом Бортаковым, депутаты Батькивщины хотят лишить Бо...

Опубликовано Екатериной Рошук 20 сентября 2017 г.

У редакції вважають, що фото із Кужель – лише привід, адже напередодні Бортаков фотографував, як Тимошенко домовлятися про зустріч з Віктором Балогою, яку нібито обидва з них не дуже хотіли афішувати. Також Бортаков у соцмережі публікував фото, як Кужель під час роботи у Раді ділиться із кимось рецептами випічки.

"Звичайно ж, повторення подібного "Батьківщина" більше не хоче допустити, а значить краще рішення - це прибрати Богдана з Верховної Ради, позбавивши акредитації. Не складно здогадатися, що "Батьківщину" з радістю підтримає більшість депутатів. Тому що Богдан за свою кар'єру парламентського фото кореспондента, раніше співпрацюючи з "Українськими новинами, а тепер з виданням "Букви", перейшов дорогу багатьом", - додала вона.

Рошук додала, що, за отриманою інформацією, позбавленням акредитації Бортакова займається заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд. 

Нагадаємо, раніше інший інцидент із журналістами стався у ніч проти 16 вересня у Конча-Заспі біля одного з ресторанів, в якому перебували президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, віце-спікер Ірина Геращенко та ціла низка політиків. Журналіст Михайло Ткач повідомив, що на нього та оператора напали співробітники Управління державної охорони, намагаючись завадити зйомці

В УДО розпочали внутрішнє розслідування через дії співробітників, а глава Держохорони Валерій Гелетей заявив про те, що його підлеглий не нападав на журналістів, а перечипився через схил а схопився за оператора

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація