Відомого виробника одягу викрили на фінансуванні терористів "ЛНР"

Ділки продавали товари в усій Україні, а "податки" сплачували бойовикам.

Українські спецслужби викрили відомого виробника одягу на фінансуванні терористичної організації "ЛНР".

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Ділки організували виробництво продукції на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області. Виготовлений товар реалізовувався у мережі фірмових магазинів на всій території Україні, "податки" сплачували до так званих державних органів "ЛНР", гроші використовувалися, зокрема на фінансування незаконних збройних формувань бойовиків", - йдеться у повідомленні.

Під час низки обшуків у офісах та складських приміщеннях комерсантів у Київській, Харківській, Одеській, Львівській, Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях правоохоронці виявили документацію та значну кількість готової до реалізації продукції.

За даними СБУ, аналіз вилучених матеріалів та документів підтверджує факт виробництва продукції саме на виробничих потужностях, розміщених на тимчасово окупованій території Луганщини.

Як видно на фото, йдеться про виробника джинсового одягу "Глорія Джинс".

Також з’ясувалося, що надалі товар транспортували через неконтрольовану ділянку українського кордону на територію Російської Федерації. Ділки підробляли документи щодо виготовлення продукції нібито на території РФ та інших країн і на їхній підставі ввозили товар через митний кордон України для реалізації.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому одразу за сімома статтями, зокрема, за ознаками фінансування тероризму, шахрайства, відмивання грошей, одержаних злочинним шляхом, зловживання владою, фіктивного підприємництва тощо.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила розшукуваного екс-нардепа на фінансуванні незаконних збройних формувань "ДНР" та "ЛНР". Правоохоронці встановили, що депутат організував злочинну схему разом із керівництвом однієї з компаній-забудовників Одеси, яка частину проданої нерухомості не відображала у фінансовій документації та отримувала готівкою. За даними СБУ, потім гроші передавалися одному з колишніх депутатів міськради Одеси, який своєю чергою спрямовував відсоток від суми на фінансування терористів на Донбасі.

"До фінансування "ДНР" і "ЛНР" через будівельний бізнес в Одесі причетний колишній депутат Верховної Ради Ігор Марков", - сказав співрозмовник у правоохоронних органах, повідомляв "Укрінформ", посилаючись на власні джерела.

Згодом також у СБУ розповіли, що із колишнім нардепом-втікачем Ігорем Марковим та фінансуванням терористів на Донбасі пов’язують керівництво компанії Kadorr Group, під час обшуку якої вилучили 20 млн гривень та сотню фіктивних печаток.

Своєю чергою засновник будівельної компанії Kadorr Group Аднан Киван спростував зв’язки з бойовиками "ЛНР" та "ДНР" та фінансування тероризму.

"Мене обурило те, що СБУ звинуватило компанію у фінансуванні терористів "ДНР" і "ЛНР". Я заявляю відповідально і дуже впевнено: ми ніколи не мали жодних стосунків, не було ніяких переказів, ніякої готівки ні з "ЛНР", ні з "ДНР", ні з будь-якою іншою такою організацію", - наголосив він.

За словами бізнесмена, звинувачення є "нісенітницею, ошукуванням і блюзнірством".

Повʼязані теми:

Наступна публікація