Відпочинок на виживання: як утримують тварин, яких використовують для фотознімань на морських курортах

Відпочинок на виживання: як утримують тварин, яких використовують для фотознімань на морських курортах

Фото: скриншот з відео

Екзотичні тварини можуть бути небезпечними.

На фото з літнього відпочинку є папужка, мавпа і навіть крокодил. Але екзотичні тварини, з якими ваші діти обіймаються для знімка, можуть бути небезпечними. Ті, хто використовує живий реквізит для заробітку, рідко дбають про здоров'я тварин та необхідні щеплення. Як пройшла інспекція узбережжя популярного курорту Залізний Порт, у ТСН.19:30.

Перед початком сезону відпочинку ТСН почала масштабний лікнеп для відпочивальників "Пахлава медова". У попередніх сюжетах ми показали, як готують пляжні смаколики та перевірили, які організмі живуть у них. Тепер же ми перевірили фотозони.

Цього року в Залізному Порту запрацювало безліч фотозон. Відпочивальники можуть себе спробувати у найрізноманітніших ролях. Канал "1+1" організував власну зону для знімків. П’ять хвилин роботи - і пляжна студія ТСН готова. Охочих сфотографуватися чимало. Люди передають привіти і  заявляють про себе.

Як утримують тварин, яких використовують для пляжних фотознімань

Як утримують тварин, яких використовують для пляжних фотознімань

Фотографування на пляжі - традиція не нова, але досі прибуткова. Тут головне - оригінальна ідея. Або простіший метод - залучити екзотичну тваринку. У Залізному порту до бізнесу залучений навіть верблюд. Мавпочок тут з десяток.

Один із чоловіків - із бувалих фотографів. На цьому пляжі знімає десятки років. Його мавпочка Чіта за станом здоров’я не здатна побачити ці морські пейзажі. "Вона сліпа. У неї катаркта",- каже фотограф. За фото бере від 50 гривень.

Натомість у його молодих колег усталеної ціни нема. Спроби торгуватися викликають відверту агресію. Торговці із сусідніх яток, що спостерігають за цим бізнесом не перший рік, такі методи називають здирництвом.

Орли - у червоній книзі. Така експлуатація заборонена, але для пляжних фотографів закони не писані. Самі бізнесмени пояснюють - частину прибутку треба віддати власнику. Саме тому, щоб заробити, доводить бути нахабними.

Перевіряти документи на тварин ми вийшли із державним ветеринарним інспектором. Він має офіційне право перевіряти тварин на наявність усіх щеплень.

Поки фотографи шукають документи - робимо огляд: мавпа нехуда і чиста, а от папуга на вигляд втомлений. У мавпочки з документами порядок, а за папужку доводиться виправдовуватись, бо останнє щеплення за 2017 рік.

Система контролю така: навіть якщо є явні порушення, то до відповідальності нікого не притягнуть. Тому повноваження ветеринарного інспектора зводяться до читання моралі.

Та й це, за законом, лише в робочий час. Після 6-ї вечора власники живого реквізиту абсолютно безкарні. Коневоди більш привітні: документів не показали, але хоча б у спеку тварин не експлуатують. Кажуть, що працюють увечері, аби тваринам було комфортно.

Живий крокодил із замотаною пащею – не наш метод. Тому ми взяли плюшевого крокодила. Кілька хвилин реклами - і з'явилися перші охочі сфотографуватися. Колеги з живими тваринками на наш експеримент теж реагують з гумором.

Вже завтра проінспектуємо прибережний сервіс.

Кореспондент ТСН Марія Шевченко, Мирослав Ганущак.

Повʼязані теми:

Наступна публікація