Відпочинок у Карпатах взимку 2021: куди поїхати, ціни і розваги

Відпочинок у Карпатах взимку 2021: куди поїхати, ціни і розваги

Фото: УНІАН

У засніжених горах кожен зможе обрати для себе приємний спосіб відпочинку і розвагу до душі.

В Україну йде справжня зима, міста вже засипає снігом, а в горах вимальовуються казкові пейзажі, тож це гарна нагода відвідати Карпати тим, кому кортить кудись поїхати на відпочинок. Оскільки кордони через карантин опинились на замку, то можна перевести дух на лижах і бордах, не покидаючи межі рідної країни. Менш активним відпочивальникам можна просто помилуватись засніженими вершинами, вдихнути чистого гірського повітря, скуштувати тамтешню кухню і просто зачаровуватись краєвидами з вікна затишного готельного номера.

ТСН.ua дізнався, скільки коштуватиме такий відпочинок на найпопулярніших курортах мальовничих Карпат.

Найчастіше поціновувачі обирають такі напрямки, як Славське, Драгобрат, Яремче, Ворохта та Буковель.

Славське

У Славське часто приїжджають туристи із західних областей і не тільки. Особливо частими гостями тут бувають львів'яни, яких від гір відділяють лише 140 кілометрів. У цьому курортному селищі можна покататись на лижах, сноубордах та тюбах.

На декількох тамтешніх горах обладнано лижні спуски, на яких можна кататись до 17:00.

Під час новорічних свят денний абонемент коштував 700 грн, а вже зараз він здешевшав на 100 грн у будні дні. На вихідних ціна все ж залишається попередньою - 700 грн.

За один підйом доведеться заплатити 40 грн, а якщо скористатись крісельним підіймачем, то треба віддати 250 грн.

У Славському номери у готелях стартують від 1000 грн на двох осіб за добу, без харчування. Далі ціни ідуть вгору, вартість, зокрема, залежить від розташування готелю, респектабельності, розмірів і кількості осіб, які у ньому проживатимуть.

Фото: loda.gov.ua

Драгобрат

Найвищий гірськолижний курорт, який славиться тривалим сезоном і крутими гірськими схилами та спусками. Там також є чимало підймачів, на яких можна покататися. Загалом тут 9 трас.

Демократичні ціни і зручне розташування роблять Драгобрат привабливим для туристів. Не любителі спорту можуть розслабитися у фінській сауні, лазні, СПА-центрі тощо.

За найдешевший номер у готелі для двох доведеться заплатити 1600 грн. На Новий рік ціна була дорожчою - 2 тис. грн.

Двомісний люкс вартує 2500 грн.

Також можна оселитись у приватній садибі, там номери будуть дешевшими - орієнтовно 1200 грн для двох. Якщо ж приїхати з дитиною, то за неї доведеться доплатити, ціна залежить від її віку.

Фото: Уніан
Драгобрат / Фото: Credits

Яремче

Яремче — низькогірний мальовничий курорт і осередок гуцульської культури. Його візитівкою є водоспад Пробій. У Яремчі відпочивальники можуть попаритись у лазні, сауні, відвідати музей-фотостудію і, звісно, покататись на лижах. А ще у місті є найбільший і найпопулярніший в українських Карпатах ринок сувенірів, де можна придбати карпатські чай та мед, сири,  глиняний і дерев'яний посуд, а також етнічні вироби.

Звичайний номер стандарт із двоспальним ліжком, телевізором і ванною кімнатою в номері коштує від 1300 грн.

Яремче / Фото: Credits

Ворохта

Ворохта - високогірний курорт, один з основних центрів туризму Івано-Франківської області. Славиться дивовижною красивою, неймовірною природою, насиченим ароматами дерев повітрям, а також затишком, самобутністю і гостинністю. Гірськолижний комплекс приваблює любителів лиж унікальними трамплінами і пологими спусками. Тут є декілька підіймачів.

У селищі також можна приємно відпочити, смачно повечеряти в ресторанах і кафе-колибах. На території комплексу можна взяти напрокат гірськолижне спорядження, сноуборди, а також придбати сувеніри.

За готельний номер парі доведеться заплатити від 1000 грн за добу. У гостьових будинках буде дешевше - ціна стартує від 600 грн за двох осіб. До послуг гостей - загальний лаундж, тераса, приладдя для барбекю і безкоштовний Wi-Fi.

Фото: УНІАН

Буковель

Буковель - один із найпопулярніших курортів в Карпатах, там розваг чи не найбільше. Туди з'їжджаються, як і любителі екстремального, так і спокійного відпочинку.

Для активних туристів там діють сучасні витяги і траси для спуску на лижах і сноубордах. Також там можна орендувати квадроцикли і снігоходи, прокататись на нартах, запряжених собаками породи сибірські хаскі і багато іншого.

Фото: УНІАН

Для тих, хто не вміє, але прагне навчитись кататись на лижах чи сноуборді у Буковелі, можна взяти уроки. Перше пробне заняття - безкоштовне. Якщо вам припало навчання до душі, то продовжити заняття на лижах можна індивідуально з інструктором, за це доведеться заплатити від 1400 грн за дві години. Групові навчання - дешевші, від 950 грн за 4 год.

Фото: УНІАН

Опанувати катання на сноуборді можна лише під час індивідуальних занять, які коштують від 1,5 тис. грн за 2 год.

Проживання у тризірковому готелі після Нового року теж подешевшало, однак ціни залишаються високими, якщо порівнювати з іншими гірськолижними курортами. За двомісний номер стандарт доведеться заплатити від 2,5 тис. грн за добу. У чотиризірковому ціни стартують від 5 тис. на двох осіб, а в п'ятизірковому - від 8 тис. і вище.

Якщо ви обрали відпочинок для себе, то варто не забувати про власну безпеку і дотримуватись карантинних заходів.

"Україна All inclusive. Зима": ТСН розвідала найпопулярніші маршрути Карпатських гір

"Україна All inclusive. Зима": ТСН розвідала найпопулярніші маршрути Карпатських гір

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація