Відпустка на чорноморському узбережжі: на скільки здорожчає відпочинок

Відпустка на чорноморському узбережжі: на скільки здорожчає відпочинок

Фото: Reuters

Власники пансіонатів та турбаз активно готуються до прийому відпочивальників

В Україні на узбережжі Чорного моря з 1 червня офіційно стартує сезон відпочинку. Власники санаторіїв, пансіонатів та готелів активно готуються до прийому туристів. Втім, вартість відпочинку цьогоріч для українців здорожчає майже на половину, в порівнянні із минулорічним курортним сезоном, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Так, у зв'язку із анексією Криму та нестабільним курсом валют, збільшення кількості туристів, в основному, чекають у Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

Туристи, які полюбляють активний відпочинок, переважно обирають Коблево на Миколаївщині. Тамтешні готельєри та директори пансіонатів розповідають, що цього літа вартість, приміром двокімнатного люксу стартуватиме від 547 грн з особи, включно із харчуванням. Проте, звичайні дерев'яні будиночки без зручностей коштуватимуть відпочивальникам від 60 грн за добу з людини.

Цього річ ціни на відпочинок на чорноморському узбережжі зростуть на 40%.

Цього року відпочинок на чорноморському узбережжі подорожчає майже у півтора рази

Цього року відпочинок на чорноморському узбережжі подорожчає майже у півтора рази

Нагадаємо, ТСН.Тиждень порахував, у скільки обійдеться 10-денна відпустка з хорошим харчуванням для родини з двох дорослих із дитиною у липні. Підрахунок вели по середніх показниках, тому ці суми не є мінімальними. Рахували відпочинок у Туреччині та Єгипті в 4-зіркових готелях. І пристойних готелях в Україні: в Коблевому і в Закарпатті. Туреччина стане десь у 38 тисяч гривень. Єгипет - трохи дешевше: 36 тисяч. Але якщо їхати не в Шарм-ель-Шейх, додатково доведеться сплатити по 25 доларів на візу за людину. Все решта - авіапереліт, харчування, розваги - в цій сумі. Ціни в Україні удвічі менші. Відпочинок на морі стане у 19 тисяч. І десь тисяч 15 - Карпати. Журналістів запевнили - годують смачно, тричі на день. Алкоголь сюди, щоправда, не входить. Але мають за ці гроші і басейн, і такі-сякі дитячі розваги.

Повʼязані теми:

Наступна публікація