Відсутність лікування та ізоляція: Денісова заявила про порушення Росією прав українських політв'язнів

Відсутність лікування та ізоляція: Денісова заявила про порушення Росією прав українських політв'язнів

Фото: УНІАН

Омбудсменка закликала представників усіх дипломатичних місій відреагувати на факти порушення прав українців.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про порушення Росією прав українських політв'язнів.

У своїй сторінці у Facebook вона закликала представників усіх дипломатичних місій відреагувати на факти порушення прав українців. Зокрема, омбудсменка звернулася до комісарки ООН з прав людини Мішель Бачелет, голови ОБСЄ Еді Рама, комісарки Ради Європи з прав людини Дуні Міятович.

"Рустем Шейхалієв, Владлен Абдулкадиров поміщені у психіатричну лікарню, Олега Приходька ізольовано від зовнішнього світу, Тофік Абдулгазієв та Джеміль Гафаров залишені помирати в СІЗО", - написала Денісова.

Рустем Шейхалієв і Владлен Абдулкадиров перебувають у психіатричній лікарні з цілодобовим відеонаглядом для проведення психіатричної експертизи, хоч овни наявні проблеми зі здоров'ям. За словами омбудсменки, це порушення права на приватність.

Джемілю Гафарову відмовлено у скасуванні рішення суду першої інстанції про продовження міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Денісова зауважує, що у нього захворювання нирок четвертої стадії, ішемічна хвороба серця, а тому рішення суду може призвести до смерті кримськог татарина. 

У Тофіка Абдулгазієва днями виявили зараження крові. Утім, після тривалого перебування в психіатричній лікарні, його поміщено в ту ж саму загальну камеру з блохами, клопами та комахами.

Денісова повідомляє, що порушення ще однієї кримінальної справи проти активіста Олега Приходька має на меті посилити міру покарання. "Він повністю ізольований від зовнішнього світу, адже йому відмовлено у побаченнях з дружиною, а всі судові засідання проводяться у закритому режимі – туди допускають лише адвоката", - пише уповноважена. Крім того, до Приходька не пускають священика. 

Як повідомлялося раніше, у в'язницях та СІЗО в анексованому Росією Криму перебувають 88 політв'язнів, повідомила голова правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник. Вони перебувають або в СІЗО Криму, або в колоніях Криму, або вже і СІЗО Російської Федерації. 

17 років колонії суворого режиму в Ростові-на-Дону присудили кримськотатарському активісту

17 років колонії суворого режиму в Ростові-на-Дону присудили кримськотатарському активісту

Повʼязані теми:

Наступна публікація