Відсутність нирки і послух у монастирі: як підозрювані в справі про хабар Холодницькому намагалися розчулити суд

Відсутність нирки і послух у монастирі: як підозрювані в справі про хабар Холодницькому намагалися розчулити суд

Спроби були даремними – обох працівників Феміди відправили за ґрати.

Печерський райсуд Києва відправив за ґрати двох суддів Кіровського районного суду Дніпра, яких упіймали на спробі дати чималий хабар керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назарові Холодницькому. Наталя Овчаренко з'явилася на засідання про обрання запобіжного заходу з браслетом на нозі та в оточенні трьох захисників, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Одна з них теж колишня працівниця того самого суду Дніпра, і теж зі скандалом звільнена за порушення присяги. Нині вже у ролі адвоката заявляє, що колегу підставили. Те саме твердить і сама Овчаренко, яка запевняє, що до київського чиновника приїхала тільки запитати, чому не вирішується справа про її перше хабарництво – ще у квітні Овчаренко затримали при отриманні 30 тисяч доларів. "У тюрмі я просто помру! Я вас прошу: виявіть милосердя до мене, виберіть мені запобіжний захід, не пов'язаний із позбавленням волі! У мене зараз нічний домашній арешт – посильте його", - просила вона.

Суд відправив за ґрати двох суддів Кіровського районного суду Дніпра

Суд відправив за ґрати двох суддів Кіровського районного суду Дніпра

Адвокати ж апелювали до 58-річного віку та поганому стану здоров'я Овчаренко. Сама вона зізналася, що перше ніж іти до головного антикорупційного прокурора – радилася з ворожкою. Однак попри передбачення, справи з Холодницьким владнати не вдалося. Розчарована екс-суддя тепер просить дати їй можливість піти на пенсію з роботи та усамітнитися послушницею в монастир. На жалісні почуття тиснув і голова Кіровського суду Геннадій Підберезний, котрий говорив, що в нього немає нирки, натомість є малолітня дитина. Однак суддя колег відправив за ґрати на два місяці, а в разі доведення їх провини Овчаренко та Підберезному загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького намагалися підкупити, щоби той закрив справу проти судді Кіровського суду міста Дніпра Наталії Овчаренко. В обмін на це пропонували 300 тисяч доларів, а до столиці привезли аванс у 50 тисяч. Працівники ГПУ та СБУ затримали хабарників – саму Овчаренко та її безпосереднього керівника, голову Кіровського суду Геннадія Підберезного. Це сталося просто в приміщенні Антикорупційної прокуратури. "Це півторарічна зарплата моя десь, тому це для мене великі гроші. Не було такого відчуття – а може, все-таки щось якось. Не було. Ці люди – вони просто не вміють інакше жити. І ці моменти, коли передавати хабар прокурору антикорупційному – і перехрещувати все і казати "Господи, поможи", щоб все добре прошло… Бога там немає", - вважає Холодницький.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Повʼязані теми:

Наступна публікація