Відсутня медична допомога і сусіди-провокатори: Антоненко розповів про тиск у СІЗО

Відсутня медична допомога і сусіди-провокатори: Антоненко розповів про тиск у СІЗО

Фото: УНІАН

За словами підозрюваного у справі Шеремета, йому не дають побачень із рідними.

На підозрюваного у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета музиканта Андрія Riffmaster Антоненка у СІЗО вчинявся тиск.

Про це чоловік розповів в інтервʼю "Бабелю".

"Тиск був - забороняли теплі речі, засоби гігієни (помитися, постригтися). Не надавали медичну допомогу, наприклад, стоматологічну", - наголосив він.

За словами Антоненка, зараз медична допомога також відсутня.

"Щодо цього я написав кілька заяв, отримав відписки з погодженням, але не допомогу. Цим керує слідчий [Василь] Бирко", - уточнив він.

Також музикант поскаржився, що йому не дають побачень із рідними, хоча, згідно з законодавством, щомісяця підозрюваний має право на щонайменше три короткочасні побачення.

Окремо Антоненко розповів про людей, яких підсаджували до нього в камеру, щоб отримати необхідну інформацію.

"Був випадок із нацистськими книжками. Він зайшов до камери з двома такими книгами. Я очманів. Пояснив йому в двох словах ситуацію, і на цьому ми поставили крапку. Того ж дня розповів про цей випадок слідчому та адвокату. Стосовно інших "підсадок". Першого ж дня мене посадили до камери, де сидів так званий "с*ка" - так називають тих, хто співпрацює зі слідством. Але оскільки я не причетний до злочину і приховувати мені нічого, жодної корисної інформації вони не отримали. Був ще один цікавий момент. Підсів до мене товариш і одразу, ніби між іншим, сказав, що в нього знайшли дві гранати. Думаю, це також була провокація щодо якоїсь вибухівки. Але результат знову був ніякий", - зазначив чоловік, зауваживши, що зараз має одного сусіда у камері.

Нагадаємо, 12 грудня Нацполіція повідомила, що затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють у вбивстві військового та волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко. Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь.

Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів та, зокрема, Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину. Зокрема, вони публікують низку доказів, які суперечать версії слідства.

Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.

Повʼязані теми:

Наступна публікація