Виховательці сумнозвісного табору в Одесі призначили найсуворіший запобіжний захід

Виховательці сумнозвісного табору в Одесі призначили найсуворіший запобіжний захід

Фото: УНІАН

Жінку підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки.

У понеділок, 18 вересня, Київський районний суд міста Одеси заарештував виховательку дитячого табору "Вікторія", де внаслідок сильної пожежі загинули троє дітей.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду.

На два місяці заарештували директора та співробітницю оздоровчого табору "Вікторія"

На два місяці заарештували директора та співробітницю оздоровчого табору "Вікторія"

Підозрювана була відповідальна за пожежну безпеку у таборі. У рішенні суду йдеться, що у червні цього року працівники ДСНС перевіряли заклад, за результатами перевірки від виховательки вимагалось вжити низку заходів з дотримання вимог пожежної безпеки.

"Але, підозрювана, будучи ознайомлена з вказаним приписом, та будучи зобов'язаною виконати його в повному обсязі, не вжила заходів щодо їх виконання", – йдеться у повідомленні.

У підсумку суд вирішив обрати працівниці табору найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою строком на два місяці без права внесення застави. 

Жінку підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки, що стало причиною виникнення пожежі, яка спричинила загибель людей та майнову шкоду в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, в ніч проти 16 вересня в Одесі загорівся муніципальний дитячий оздоровчо-спортивний табір "Вікторія". На момент загоряння в таборі перебувало 150 дітей. У корпусі, який загорівся, було 42 дитини. За інформацією журналістів, з вікон палаючого будинку вистрибнули троє дітей. У ДСНС повідомили, що двоє дітей загинули під час пожежі, ще двоє отримали травми. Двох дітей, які отримали травми, бригада швидкої допомоги доставила в обласну дитячу клінічну лікарню. В Одеській області оголосили траур через трагедію, а ЗМІ назвали ймовірну причину смертельної пожежі в дитячому таборі в Одесі.

Також потім в Одесі на згарищі після пожежі в дитячому таборі виявили останки третьої жертви.

Тим часом тривають пошуки ще однієї дитини - Сніжани Арпентій. Батьки не втрачають надію до останнього, а волонтери і правоохоронці допомагають їм прочісувати територію біля табору. Вважають, що вона злякалась і втекла.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація