Викинути або продати більше половини: експерт дала пораду щодо кухонного приладдя українських господинь

Викинути або продати більше половини: експерт дала пораду щодо кухонного приладдя українських господинь

Більшість предметів, які лежать на кухні, не використовуються.

Високотехнологічний ґаджет для нарізання кабачків і надсучасний очищувач картоплі – кухонне приладдя забирає дедалі більше місць у ящиках і на полицях. Виробники рекламують техніку, як геть нову, додавши тільки одну функцію, а з Китаю до нас їдуть агрегати, призначення яких без інструкції і не второпаєш, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

За останній рік українці придбали дрібної побутової техніки на більш як 16 мільярдів гривень, і продажі зростають. Нові і нові функції – техніка застаріває з небувалою швидкістю, хоча її призначення не змінювалось десятиріччями. 28 радянських карбованців – цінник вибитий на жовтому пластику. Сокодавилка Ніни Волкової в ремонті не була жодного разу з 1985 року. Сучасні агрегати викликають у власниці усмішку: "Гарантія взагалі, як правило, один рік – мене завжди це дивує".

Кухонні помічники. Яка побутова техніка найбільше потрібна господиням

Кухонні помічники. Яка побутова техніка найбільше потрібна господиням

До соку Ніна Борисівна варить каву. Цей прилад – на п’ять років молодший, але на рік старший Незалежності. Гейзер родом з 1990-х і, на думку власниці, робить найсмачнішу каву. Аревік Арзумонова час на кухні вимірює секундами, мама-інстаграмер демонструє останнє придбання – диво німецької техніки: "Всередині знаходяться ось такі ножі. Залежно від того, яку швидкість умикаєш, вони або замішують тісто, або повільно варять суп, або збивають пінку". Або й роблять салат з овочів. Прилад коштує майже 50 тисяч гривень, тож супи, м’ясо, вінегрети, наливки і морозиво виходять недешевими.

Повну ревізію приладдю влаштовує Ганна – вона спеціалізується на впорядкуванні кухонь. Вона уважно роздивляється вміст шухляд на кухні. Все зайве і невпізнане змушує відкласти на продаж або на смітник. Середньостатистична господиня використовує лише чотири кухонні прилади з десяти – найчастіше лежать без діла морозивниці, фритюрниці і все, що пов’язано з фондю. Справжній рай для необов’язкових, але при цьому дешевих кухонних помічників – китайські інтернет-крамниці, де можна знайти все, що завгодно. Навіть те, чого не знаєш, куди і як прилаштувати. Як вони працюють і чи здатні вони полегшити життя українським господиням – дивіться у сюжеті:

Загадкове кухонне приладдя. ТСН показала призначення дивних ґаджетів із Китаю

Загадкове кухонне приладдя. ТСН показала призначення дивних ґаджетів із Китаю

Кореспондент ТСН Олександра Мітіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація