"Виключно політичні мотиви". Гриценко відреагував на своє оголошення у "міжнародний розшук" і заочний арешт

"Виключно політичні мотиви". Гриценко відреагував на своє оголошення у "міжнародний розшук" і заочний арешт

Фото: УНІАН

Росія не хоче бачити в уряді України сильних людей, каже екс-міністр.

Екс-кандидат у президенти, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко заявив, що його оголошення Росією у "міжнародний розшук" є виключно політично мотивованим рішенням.

Про це він написав у п'ятницю, 12 квітня, у Facebook.

"Мотиви тут виключно політичні і переслідування виключно політично мотивоване. Росія не хоче бачити ні в нашому майбутньому парламенті, ні в уряді сильних людей, які будуть твердо обстоювати інтереси України", - написав Гриценко.

За даними ТАСС, у п'ятницю, 12 квітня, Басманний суд Москви обрав заочний арешт як запобіжний захід стосовно Гриценка, обвинуваченого в публічних закликах до здійснення терористичної діяльності на території Росії. 

"Постановою Басманного районного суду Москви задоволено клопотання слідчих органів про обрання щодо обвинуваченого Гриценка заочного запобіжного заходу у вигляді взяття під варту", - цитує видання прес-секретаря суду Юнону Царьову. За словами Царьової, запобіжний захід почне діяти від моменту його екстрадиції до Росії або від моменту його затримання на території РФ.

Нагадаємо, Гриценку висунули звинувачення щодо двох епізодів за ч.205.2 КК РФ (Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності в мережі Інтернет). Українського політика росіяни збираються судити за російським законодавством через нібито публічні заклики до здійснення терористичної діяльності. Йдеться про його публічні виступи в 2014 і 2017 роках під час онлайн-трансляції та в ефірі одного з українських телеканалів. Улітку 2018 року СК РФ відкрив ще одне провадження проти Гриценка.

Анатолій Гриценко більше не балотуватиметься на посаду президента України

Анатолій Гриценко більше не балотуватиметься на посаду президента України

Повʼязані теми:

Наступна публікація