"Використали всі резерви". Гендиректор "Укрпошти" розповів про мільярдні збитки через доставку пенсій

"Використали всі резерви". Гендиректор "Укрпошти" розповів про мільярдні збитки через доставку пенсій

Фото: Укрпошта

Компанія припинила низку проектів через брак коштів.

Через низькі тарифи на доставку пенсії "Укрпошта" втрачає 19 гривень з кожного пенсіонера.

Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський, передає кореспондент "Радіо Свобода" Ольга Комарова.

За даними компанії, тариф на доставку пенсій не змінювався від 2004 року, проте заробітна плата і пенсії збільшилися. Таким чином протягом 2018 року "Укрпошта отримує 30 гривень з пенсіонера, а витрачає 49, втрачаючи при цьому 19 гривень з людини. За весь рік збитки складатимуть до мільярда гривень.

Через брак коштів "Укрпошта" вже припинила будівництво сортувального центру на Львівщині, ремонти відділень та закупівлю автотранспорту, бо всі резерви вже вичерпано. 

"Ми очікуємо, що у бюджет 2019 будуть внесені витрати за тарифом, що існує за доставку пенсій, але ми готуємо план заходів, якщо цього не відбудеться - для цього треба закрити близько 7 тис сільських відділень", - сказав Смілянський. 

Він додав, що зустрічався з президентом Петром Порошенком і з'явилася надія, що питання вирішать найближчим часом. Але часу, за словами Смілянського, лишилося до першого грудня. Він додав, що дорікання щодо зарплати топ-менеджерів теж недоречні, адже якщо розділити оплату праці самого гендиректора на всіх працівників компанії, то вийде 11 гривень за місяць на кожного. 

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запевнив, що не допустить, аби "Укрпошта" припинила доставляти пенсії українцям. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація