Вимагали гроші і контролювали "злодійські закони": у Черкаському СІЗО затримали двох "смотрящих"

Вимагали гроші і контролювали "злодійські закони": у Черкаському СІЗО затримали двох "смотрящих"

Фото: pixabay.com

За скоєне їм загрожує від 9-ти до 15-ти років ув’язнення. 

У Черкаському СІЗО правоохоронці викрили двох "смотрящих" - 21-річного та 26-річного засуджених. Вони поширювали злочинний вплив та вимагали гроші з арештантів.

Про це повідомили в ГУНП області.

Відомо, що на території спецустанови двоє в'язнів вимагали гроші від інших та поширювали свій вплив. За даними слідства, отримавши статуси "смотрящих" за слідчим ізолятором та за одним із його корпусів, через призначених з-поміж арештованих "помічників", вони встановили та контролювали дотримання "злодійських законів".

За вказівкою цих двох збиралися гроші у так званий "общак". Якщо хтось з арештованих не хотів підкорюватися, його били. Також обвинувачені організували та контролювали потрапляння на територію СІЗО заборонених речовин.

У грудні 2020 року та січні 2021 року їм повідомили про підозру. 21-річний "смотрящий" за СІЗО засуджений за розбійний напад. "Смотрящий" за корпусом 26-річний хлопець засуджений за вбивство з особливою жорстокістю.

Слідчі завершили досудове розслідування та направили обвинувальні акти до суду. Представники криміналітету обвинувачуються встановленні злочинного впливу і вимаганні. За скоєне їм може загрожувати позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років.

Нагадаємо, в одному з населених пунктів Дніпропетровської області переховувався "криміналітет" на прізвисько "Гоча". 60-річний іноземець активно намагався зв'язатися із місцевим криміналітетом, щоб брати участь в організації та координації скоєння злочинів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація