Вимагав гроші для передвиборчої агітації: СБУ затримала депутата Сумської облради

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру.

Депутат Сумської обласної ради вимагав у керівника комунального підприємства "спонсорську допомогу" для проведення передвиборчої кампанії.

Про це у п'ятницю, 23 жовтня, повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

"За даними досудового слідства, депутат, який є членом однієї з постійних комісій облради, вимагав у керівника комунального підприємства 4 тисячі доларів США за начебто раніше надане сприяння у вирішенні службового питання. Ці гроші депутат планував використати для проведення передвиборчої агітації. У разі відмови профінансувати його, зловмисник погрожував керівнику підприємства фізичною розправою", - йдеться в повідомленні.

Так, під час одержання другого "спонсорського внеску" у розмірі 3 тисячі доларів США співробітники спецслужби затримали депутата відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у середмісті обласного центру.

Розслідування здійснюється за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, що одна з найбільших особливостей виборчої кампанії в Україні цієї осені - депутати, які, попри свої парламентські значки, пішли балотуватися в місцеві ради. Політики вже витратили два з половиною мільйони доларів, аби завоювати увагу українців. І це тільки на соцмережі.  Але є ще безліч хитрих і не дуже способів вполювати голоси громадян.

Знесло дах перед виборами: як кияни страждають від “агітації” місцевих чиновників

Знесло дах перед виборами: як кияни страждають від “агітації” місцевих чиновників

Повʼязані теми:

Наступна публікація