Випив ліки і хотів сплатити штраф: депутат із Миколаєва заперечив п'яне водіння і хабар копам

Випив ліки і хотів сплатити штраф: депутат із Миколаєва заперечив п'яне водіння і хабар копам

Поведінка політика обурила керівника обласної адміністрації.

П'яний депутат Миколаївської облради Сергій Чмирь заперечує своє нетверезе кермування та спробу підкупу патрульних поліцейських. Фігурант скандалу наразі знаходиться в лікарні, куди він відмовлявся їхати на освідчення при затриманні правоохоронцями, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Поліцейські одразу побачили, що водій знаходиться у стані алкогольного спяніння. Була і нечітка мова, і порушення координації рухів", - прокоментував оприлюднене відео прес-офіцер патрульної поліції Миколаєва Роман Шкуренко. На запису Чмирь не приховує того, що сів за кермо нетверезим, і пропонує його пробачити та відпустити в обмін на тисячу гривень. Однак копи вилучили джип депутата, а йому тепер загрожує штраф у понад 10 тисяч гривень і річна заборона кермувати автомобілем. А за фактом пропонування хабара матеріали передані поліцейськими до НАБУ.

Нетверезий депутат миколаївської облради намагався дати хабар патрульним

Нетверезий депутат миколаївської облради намагався дати хабар патрульним

Після розголосу скандалу керівник області Олексій Савченко повідомив, що Чмирь також очолює державне сільгосп-підприємство, тож тепер відповідатиме суворо. "Є факти того, що його родичі обслуговують це підприємство, є факти знущання над людьми. Раніше він був затриманий за хабарі, притягувався до відповідальності за корупцію. Звернуся до міністра сільського господарства Кутового, щоб звільнити саме цього керівника", - заявив голова Миколаївської ОДА.

Однопартійці свого колегу по обласній раді виправдовують. Мовляв, той опинився в тяжкому стані в лікарні саме через підприємство, яке очолює. "Йому було зле, він зараз у лікарні. У нього серйозний гіпертонічний криз", - каже голова фракції "Батьківщина" в Миколаївській облраді Михайло Соколов. У телефонній розмові депутат Чмирь заперечив усі звинувачення проти себе. "Я випив ліки – і ось таку вони мені дали реакцію. Я не говорив, що я п'яний. Я нічого не пропонував, тисячу гривень хотів сплатити штраф на місці", - твердить він.

Кореспондент ТСН Лілія Родіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація