Випускники шкіл не здаватимуть обов'язкову підсумкову атестацію: Зеленський підписав закон

Випускники шкіл не здаватимуть обов'язкову підсумкову атестацію: Зеленський підписав закон

Фото: УНІАН

Пройти атестацію можна за власним бажанням.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який скасовує обов'язкову державну підсумкову атестацію в цьому році, тож випускники шкіл можуть проходити її за власним бажанням.

Про це в.о. міністра освіти Любомира Мандзій сказала в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Закон підписаний президентом", - повідомила вона.

Прийнятий Верховною Радою закон передбачає, що учні, які завершують повну загальну середню освіту в 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження обов'язкової державної підсумкової атестації в зв'язку з карантином через коронавируса. "Одержувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти в 2019/2020 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, в тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням", - зазначено в тексті закону.

Цей проєкт президент Володимир Зеленський вніс в Раду 17 червня, а на наступний день парламент схвалив закон. Звільнення від атестації має зменшити навантаження на центри тестування під час епідемії коронавірусу. Разом з тим, випускники шкіл та коледжів, для покращення оцінки в атестаті, можуть скласти ДПА у формі ЗНО. ЗНО залишається обов`язковим, бо вступати до вишів можна винятково за його результатами. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація