Випускники магістратури від 2020 року складатимуть атестацію

Випускники магістратури від 2020 року складатимуть атестацію

Фото: УНІАН

Атестація спрямована на подолання корупції у вишах.

В Україні випускники магістратури з 30 найбільш суспільно важливих спеціальностей складатимуть атестацію в формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту. 

У пресслужбі Міністерства освіти і науки України кажуть, що із деяких спеціальностей іспит може проводитися у формі ЗНО. Як зазначається, поступове впровадження іспиту почнеться від 2020 року.

Своєю чергою, міністерка освіти і науки Лілія Гриневич зауважує, що незалежний іспит буде спрямований на перевірку результатів навчання студента та його готовності працювати за фахом. Крім того, атестація має стати ефективним запобіжником корупції. За її словами, до організації та проведення іспиту залучать не лише МОН, а й інші відомства, які формують політику у відповідній сфері.

"Наприклад, для розробки програм іспиту спеціальності "Національна безпека" до процесу залучать СБУ, Службу зовнішньої розвідки, Міноборони. Це дозволить зробити програми та завдання якіснішими та фаховішими", - додала Гриневич.

Реєстрація електронних кабінетів вступників стартувала в Україні

Реєстрація електронних кабінетів вступників стартувала в Україні

Як повідомлялося, в Україні від 1 липня стартувала реєстрація електронних кабінетів. У них абітурієнти зможуть подати документи до вишів. Але самі заяви на вступ - як в електронній, так і в паперовій формі - можна буде подавати лиш від наступної середи. Випускники, які вступають за результатами ЗНО, мають вибрати виш до 22 липня. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація