"Вирішили відпочити на природі": На Запоріжжі лікарі рятують 6-річну дівчинку після укусу гадюки

"Вирішили відпочити на природі": На Запоріжжі лікарі рятують 6-річну дівчинку після укусу гадюки

Ілютрація / Фото: Credits

Дівчинка вирішила торкнутися до змії.

В Енергодарі Запорозької області до реанімації після укусу гадюки потрапила 6-річна дівчинка.

Про це йдеться в ТСН.12:00.

Під Запоріжжям дитячий будинок сімейного типу виїхав на природу. Дорослі вирішили розважити дітей, і доки розгортали намети, малеча помітила плазуна, який висів на дереві. Діти стали сперечатися, хто з них найхоробріший і зможе торкнутися гадюки.

Першою визвалася 6-річна Софійка і щойно вона протягнула руку - отримала укус за палець. Дівчинку у тяжкому стані доправили до реанімації. Там дитині вчасно ввели спеціальну ін'єкцію та провели детоксикацію після зміїної отрути. З реанімації дівчинку вже перевели до загального відділення, їй набагато краще.

"Слава Богу що набряк в динаміці у неї зменшився, немає такої вже напруги м'язового шару, і нам не довелося робити великі хірургічні втручання", - розповів завідувач хірургічного відділення Запорізької обласної дитячої клінічної лікарні Володимир Лебединський.

Нагадаємо, відпочиваючи на природі або збираючи гриби-ягоди, в Україні можна наштовхнутися на єдину в Україні отруйну змію - гадюку. Тут є три види гадюк, від укусів яких щорічно страждають дорослі і діти: гадюка Нікольського, степова гадюка і гадюка звичайна.

На гадюку можна ненароком наступити навіть на шосе, куди вони виповзають з лісової гущавини грітися на сонечку. Самі гадюки, як правило, не нападають першими на людей і при зустрічі намагаються швидко поповзти, але, якщо на змію наступити, вона може і вкусити, захищаючи себе.

Новини України: у Запорізькій області дівчинка потрапила до реанімації через укус гадюки

Новини України: у Запорізькій області дівчинка потрапила до реанімації через укус гадюки

Повʼязані теми:

Наступна публікація