Виробник пояснив, як дорослим українцям вакцинуватися від кору

Виробник пояснив, як дорослим українцям вакцинуватися від кору

Фото: УНІАН

Компанія GlaxoSmithKline привозить вакцини з Бельгії.

Дорослі в Україні можуть вакцинуватися від кору за власні кошти.

Про це повідомили в прес-службі виробника вакцин від кору GlaxoSmithKline.

Вакцинуватися можна як у приватних клініках, так і державних медустановах. При цьому закупівлі вакцин для дітей здійснюються за кошти державного бюджету України.

Зокрема, Міністерство охорони здоров'я безкоштовно вакцинує дітей у державних дитячих лікувально-профілактичних закладах, відповідно до національної програми імунізації. Мова йде про один мільйон дітей щороку. При цьому вакцина постачається в мультидозовой упаковці.

Уляна Супрун прокоментувала нинішню ситуацію з кором

Уляна Супрун прокоментувала нинішню ситуацію з кором

Згідно з наказом МОЗ, вакцина розподіляється між департаментами охорони здоров'я областей, а ті у свою чергу розподіляють між державними медичними установами.

В GSK підкреслюють, що "незалежно від шляху постачання в Україну та виду упаковки, вакцина КПК проводиться на виробничих потужностях в бельгійському місті Риксенсарт.

"Звертаємо увагу на те, що префікс "GS1 482" зазначений на штрих-коді упаковки вакцини КПК визначає, в якій національній організації GS1 зареєстрований виробник або постачальник відповідного товару, та не відноситься до визначення країни виробника товару", - йдеться в повідомленні.

Фото: Facebook/Уляна Супрун

Згідно з календарем профілактичних щеплень, дитина має отримати дві дози вакцини КПК у віці 12 місяців та в 6 років. У разі порушення графіка вакцинації, вводиться дві дози вакцини проти кору з інтервалом між дозами не менше одного місяця. У разі отримання повного курсу щеплень, що складається з двох доз, немає необхідності у введенні додаткової дози.

Повʼязані теми:

Наступна публікація