Виробники поїзда Інтерсіті пояснили, чому пасажири змушені були стоячи їхати з Одеси до Києва

Виробники поїзда Інтерсіті пояснили, чому пасажири змушені були стоячи їхати з Одеси до Києва

Фото: Андрій Швець

Вони заперечують свою провину і наголошують, що склад зламався внаслідок зовнішнього механічного втручання.

У Крюківському вагонобудівному заводі назвали причину, чому в Одесі замість швидкісного поїзда "Тарпан" подали на перон склад на локомотивній тязі. Виявилося, що в потязі через зовнішній механічний вплив був пошкоджений трансформатор.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби заводу.

"Сталося потрапляння в нього (трансформатор, - ред.) стороннього предмета, деформація корпусу, як наслідок - витікання масла. Про це складено відповідний акт. Для продовження експлуатації необхідний ремонт трансформатора", - розповіли фахівці.

На заводі наголосили, що на залізниці це вже не перший випадок пошкодження швидкісних електропоїздів Інтерсіті + через те, що на рейках перебувають сторонні предмети.

"Колектив КВБЗ шкодує, про те, що 13 серпня пасажири змушені були терпіти незручності, але провини підприємства в цьому немає", - додали на заводі.

Пасажири "Інтерсіті" їхали 7 годин стоячи через меншу кількість вагонів

Пасажири "Інтерсіті" їхали 7 годин стоячи через меншу кількість вагонів

Нагадаємо, 13 серпня за маршрутом Одеса - Дарниця замість поїзда "Тарпан" №764 виробництва Крюківського вагонобудівного заводу у дев'ятивагонній комплектації (607 місць) через його технічну несправність у рейс вирушив поїзд цього ж виробника на 408 місць - цей поїзд на локомотивній тязі у п'ятивагонній комплектації. Усім пасажирам, які відмовились від поїздки, були повернуті кошти. Однак частині пасажирів довелося їхати стоячи, оскільки їм не вистачило місця. Їм пообіцяли компенсувати різницю вартості проїзду через незабезпечення комфортних умов подорожі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація