Виробники сигарет подали позов проти АМКУ і вимагають скасувати штраф у майже 2 млрд грн за монополію

Виробники сигарет подали позов проти АМКУ і вимагають скасувати штраф у майже 2 млрд грн за монополію

Фото: УНІАН

Господарський суд Києва 26 червня розгляне два позови від компаній.

Господарський суд Києва 26 червня розгляне два позови від компаній "А/Т тютюнова компанія – В.А.Т. - Прилуки", а також ТОВ "Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб’юшн" і ПрАТ "Філіп Морріс Україна", які наполягають на невизнанні недійсними рішень Антимонопольного комітету України, що призвело до накладання штрафів у розмірі 448,3 млн грн і 1 млрд 181,2 млн відповідно. 

Відповідачем буде АМКУ. На думку Комітету, низка компаній порушення у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються обмеження доступу інших суб’єктів господарювання (покупців) на ринок первинного продажу виробниками сигарет. 

При цьому в АМКУ наполягають на тому, що вони довели домовленість між виробниками і компанією "ТЕДІС Україна" як єдиного для всіх виробників дистриб’ютора на ринку первинного продажу і підтриманні штучних бар’єрів вступу на цей ринок інших суб’єктів через завищені із потенційними дистриб’юторами.

Крім того, виробники домовились із "ТЕДІС Україна" від конкуренції між собою за дистриб’ютора і самі ж зробили себе залежними від одного гравця, який по суті став монополістом. Водночас виробники висувають дистриб’юторам умови, які майже не відрізняються один з одним. Таким чином, на ринку була утворена монополія "ТЕДІС Україна" на ринку дистриб’юції сигарет і встановлення штучних бар’єрів щодо доступу інших суб'єктів господарювання на ринок первинного продажу виробниками сигарет шляхом висування критеріїв, яким ніхто не відповідав на ринку, як і саме компанії "ТЕДІС Україна".

"А/Т тютюнова компанія – В.А.Т. - Прилуки", а також ТОВ "Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб’юшн" і ПрАТ "Філіп Морріс Україна" вимагають від суду відхилити претензії АМКУ і в повному обсязі задовольнити їхні вимоги

Повʼязані теми:

Наступна публікація