Вирок убивці 2-річного хлопчика обурив матір, бо зґвалтування лишилося недоведеним

Вирок убивці 2-річного хлопчика обурив матір, бо зґвалтування лишилося недоведеним

Фото: pixabay.com

Вірогідно, рішення суду оскаржать і проситимуть повторної експертизи.

Бородянський районний суд підписав вирок чоловікові, який занапастив 2-річного хлопчика. Матір дитини вважає, що перед убивством чоловік ще й зґвалтував малого, однак довести це офіційно забракло доказів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Суддя оголошує вирок майже півтори години, а коли зачитує перелік травм, яких зазнав Дмитрик перед смертю, моторошно стає всім присутнім. "Наявна травматична ампутація другого різця зліва на нижній щелепі. На трупі наявний перелом правої ключиці з крововиливом в м'які тканини", - констатує суддя Геннадій Стасенко. На лаві підсудних 35-річний Олександр, із ним мама Дмитрика познайомилася за вісім місяців до трагедії, вони почали жити разом. Того злощасного дня Христина залишила Дмитрика з Олександром, а сама поїхала до матері – забрати старшу донечку. Коли повернулася, маленький уже спав, тож не стала його турбувати. А вранці так і не змогла його розбудити. "Нікому не хочу такого побажати. Навіть найбільшому ворогу. З того дня все життя перевернулося", - плаче Христина Дяченко.

Бородянський суд виніс вирок чоловікові, який вбив 2-річного хлопчика

Бородянський суд виніс вирок чоловікові, який вбив 2-річного хлопчика

У зґвалтуванні та вбивстві сина вона звинувачує Олександра. Каже, що синці на тілі сина помічала й раніше, але чоловік запевняв, що дитина травмувалася під час пустощів. Однак у день смерті таку шкоду заподіяти міг тільки він. Сам Олександр пояснювати свої дії журналістам відмовляється. На суді він своєї провини так і не визнав, хоча під час розслідування розповідав, як бив малого. Відомо, що того дня Олександр вживав амфетамін та алкоголь, хотів відпочити, а малий заважав, тоді й побив дитину.

Те, що саме ці удари стали фатальними, довели численні експертизи. А от звинувачення в зґвалтуванні зняли – забракло доказів. Хоча те, що малий піддавався насиллю, доведений факт. Вироком для Олексадра стало 10 років позбавлення волі. Майже три з них він уже відсидів, а за законом Савченко, це дорівнює шести. "Йому залишається відсидіти всього чотири роки. Ми вважаємо це нечесним. Це мало. По-друге, суд не зважив на наше клопотання про проведення повторної експертизи", - каже представник постраждалої сторони Ксенія Проконова. Три роки Христина жила в очікуванні вироку і майже щодня приходила до Дмитрика на кладовище й обіцяла, що його кривдник буде покараний. "Кожного ранку після трагедії я вставала, брала якісь речі, їхала на кладовище, ми такий м'яч зробили йому на кладовищі, на пам'ятнику. Бо це був його улюблений м'яч. Маленький футболіст. Мав би бути чемпіоном", - каже вона. Жінка сподівалася, що після вироку їй стане легшее, але не стало. Покарання, на її думку, занадто легке.

Кореспондент ТСН Інна Власова

Повʼязані теми:

Наступна публікація