Віру Савченко пустили до України

Віру Савченко пустили до України

Віра Савченко / Фото: Право на владу

Сестра полоненої льотчиці вже перетнула кордон.

Сьогодні, 28 квітня, сестру української льотчиці Надії Савченко Віру пустили до України російські прикордонники, передає кореспондент ТСН.

Напередодні ввечері Віру Савченко зупинили російські прикордонники на пропускному пункті Черткове-Мілове. Вони заявили, що сестра льотчиці перебуває у федеральному розшуку через нібито образу судді Чеченського суду, де Віра була присутньою на засідання у справу українців Карпюка та Клиха.

Віра шість годин просиділа у дипломатичній машині, прикордонники не віддавали їй паспорт і вмовляли вийти з авта та поїхати на допит до правоохоронних органів.

Вночі до КПП приїхали генеральний консул України у Ростовській області Віталій Москаленко та консул Олександр Ковтун – після години перемовин паспорт Вірі віддали, але через кордон не випустили. Ніч сестра льотчиці провела в українському консульстві у Ростові.

28 квітня вдень ЗМІ повідомили, що вже є дозвіл на перетин кордону для Віри. Про те, що Савченко вже перетнула український кордон ТСН стало відомо близько 16:40.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація