"Вірю, що гарячі серця не затьмарять здорового глузду". Зеленський закликав учасників акцій 14 жовтня не створювати картинку для Росії

"Вірю, що гарячі серця не затьмарять здорового глузду". Зеленський закликав учасників акцій 14 жовтня не створювати картинку для Росії

Фото: Офіс президента України

Президент також закликав представників правопорядку поважати конституційне право громадян на мирний протест.

Президент Володимир Зеленський закликав учасників акцій до Дня захисника України не піддаватися на "провокації тих, хто дуже хоче створити красномовну картинку для російського телебачення". Відповідне звернення він опублікував у своєму Facebook.

"Вірю, що у цей день гарячі серця не затьмарять здорового глузду. Прошу вас – будьте розсудливими, дійте відповідально, у рамках закону та громадського порядку. І, будь ласка, не піддавайтесь на провокації тих, хто дуже хоче створити красномовну картинку для російського телебачення", - йдеться у зверненні.

Президент також закликав представників правопорядку поважати конституційне право громадян на мирний протест. "Закликаю кожного представника сил правопорядку поважати конституційне право громадян на мирний протест. Гарантувати їхню безпеку. Завтра ви повинні показати, що ви – сили правопорядку демократичного, європейського зразка", - зауважив Зеленський.

Дорогі українці! Завтра ми з вами відзначатимемо День захисника України. Нашій Неньці пощастило, адже вона має багато...

Posted by Володимир Зеленський on Sunday, October 13, 2019

Звертаючись до ветеранів та добровольців, Зеленський наголосив, що ніколи не допустить, щоб пам’ять про їхніх загиблих побратимів і посестер було зраджено.  "Ви неодноразово казали, що ветерани, як ніхто інший, хочуть миру. Та не будь-якого, а справедливого. Я знаю це і запевняю вас – тільки так і буде. І не може бути інакше. Бо 20 травня я присягнув усіма справами боронити суверенітет і незалежність України. Я вірний цій клятві і залишатимуся вірним їй завжди", - запевнив президент.

У понеділок, 14 жовтня, в центрі Києва перекриють низку вулиць для руху транспорту через проведення масових заходів. Одна колона рухатиметься маршрутом від парку імені Тараса Шевченка до вулиці Банкової, інша — від парку імені Тараса Шевченка до вулиці Грушевського (площа Конституції). Орієнтовний початок перекриття руху – 14.00. 

Відомо, що на 14 жовтня заплановані марш на честь створення УПА та марш на підтримку ув’язненого в Італії українського захисника Віталія Марківа. Також ветерани АТО анонсували марш "Ні капітуляції". Захід розпочнеться о 16:00 у парку Тараса Шевченка. Колона пройде до майдану Незалежності, де відбудеться віче.

Капітуляція чи перемога: реакції в Раді на "формулу Штайнмаєра"

Капітуляція чи перемога: реакції в Раді на "формулу Штайнмаєра"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація