Вища рада правосуддя відсторонила від посади схопленого на хабарі суддю

Вища рада правосуддя відсторонила від посади схопленого на хабарі суддю

Фото: Полтавщина

Служителя Феміди відсторонили тимчасово.

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Ленінського райсуду Полтави Сергія Кононенка від посади через підозру у хабарництві.

Про це повідомили у прес-службі ВРП.

"Вища рада правосуддя ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича задовольнити, тимчасово, до 1 листопада 2017 року, відсторонити суддю Ленінського районного суду міста Полтави Кононенка Сергія Дмитровича від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, суддя Кононенко підозрюється у вчиненні тяжкого корисливого злочину у сфері службової діяльності – хабарництві.

"Судді Кононенку С.Д. 1 вересня 2017 року повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України. Ухвалою слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва від 1 вересня 2017 року застосовано до підозрюваного Кононенка С.Д. запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання строком на два місяці", - додали у прес-службі.

Наразі детективи Національного антикорупційного бюро України здійснюють досудове розслідування у справі судді.

Зазначимо, 31 серпня детективи НАБУ разом із працівниками СБУ затримали Кононенка під час отримання хабара у 5 тисяч гривень від представника позивача у цивільній справі. За версією слідства, суддя взяв гроші за винесення рішення в інтересах позивача, який вимагав стягнути заборгованість у сумі 100 тис. грн.

Нагадаємо, раніше на Полтавщині через підозру у вбивстві депутата-"свободівця" Олега Супруненка затримали його колегу з партії Ляшка Хачатура Хачатряна, якого підозрюють у замовленні нападу. Лідер Радикальної партії вимагає від депутата скласти мандат.

Депутата Радикальної партії затримали за звинуваченням у вбивстві

Депутата Радикальної партії затримали за звинуваченням у вбивстві

Згодом полтавський суд заарештував двох підозрюваних у скоєнні вбивства депутата. Дата судового засідання щодо Хачатряна наразі невідома.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація