Вища рада правосуддя визначилася з остаточними кандидатами до Верховного суду

Вища рада правосуддя визначилася з остаточними кандидатами до Верховного суду

Фото: УНІАН

Президенту передали на підпис 111 прізвищ ймовірних суддів ВСУ.

Вища рада правосуддя оприлюднила остаточний список кандидатів на посади суддів Верховного суду України.

Про це повідомили у прес-службі ВРП.

"29 вересня 2017 року Вища рада правосуддя оголосила рішення, ухвалене за результатами розгляду матеріалів кандидатів на посади суддів Верховного Суду", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на підпис президенту Петру Порошенку передали список зі 111 прізвищ кандидатів, двом із них було відмовлено – Володимиру Матюхіну та Тетяні Франтовській.

Розгляд питання щодо ще семи кандидатур:  Олександри Яновської, Валентини Симоненко, Ольги Ступак, Сергія Погрібного, Вадима Коротуна, Вікторії Мацедонської та Тетяни Стрілець – було відкладено.

Своєю чергою одна з членів Громадської ради доброчесності Галина Чижик обурилася наданим списком, адже у 25 суддів незадовільний висновок з доброчесності.

Нагадаємо, раніше Вища рада правосуддя не подовжила повноваження скандальних суддів Кицюка та Білика, які ухвалювали рішення проти активістів Автомайдану.

Зауважимо, 2015 року Рада дала згоду на затримання й арешт Віктора Кицюка. Його підозрюють у винесенні свідомо неправосудних постанов у справах про адміністративне правопорушення відносно активістів Автомайдана й в інших справах. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація