Вистрілила подрузі в обличчя: у Запоріжжі суд виніс вирок 18-річній дівчині

Вистрілила подрузі в обличчя: у Запоріжжі суд виніс вирок 18-річній дівчині

Фото: Shutterstock

Родина засудженої має виплатити постраждалій матеріальну шкоду.

У Запоріжжі Оріхівський районний суд ухвалив вирок стосовно 18-річної дівчини, яка вистрілила в обличчя своїй подрузі. Вона має відпрацювати 120 годин громадських робіт, а її родина має сплатити постраждалій дівчині понад 1 млн гривень матеріальної та моральної шкоди.

Про це йдеться у реєстрі судових рішень.

Так, 21 серпня 2019 року (близько 23:50 годин) в Комишувасі 16-річна дівчина вистрілила в обличчя своєї 17-річної подруги. В результаті постраждала позбулася ока та отримала множинні багатоуламкові переломи кісток лицьового черепа.

На суді замість обвинуваченої дівчини покази давав її батько. За його словами рушницю дочка знайшла на сміттєзвалищі недалеко від їхнього будинку, але йому нічого про це не повідомила. У чоловіка є зброя і дозвіл на її зберігання, але за словами чоловіка, на той момент вона перебувала у сейфі у його кума, який живе у Токмаку.  

Він також розповів, що весь час допомогав фінансово постраждалій і навіть пропонував клініку у Києві, але батьки дівчини відмовилися, сказали, що будуть лікувати її у Бостоні і стали вимагати 7 млн гривень компенсації. Після цього батько перестав вести переговори з цього приводу.

За словами потерпілої Поліни Г* того вечора вона була удома у обвинуваченої. Вони пили слабоалкогольні напої, готували шашлик, спілкувалися з друзями. Обвинувачена дістала з шафи рушницю і запропонувала постріляти по банках - усі відмовилися. Після вона дістала ще одну рушницю, тримала її у руках і ходила з нею кімнатою. Коли присутні зібралися розходитися по домівках, Поліна встала з ліжка, повернулась боком до обвинуваченої і стався постріл. Дівчина вважає, що постріл був здійснений навмисно, оскільки обвинуваченій подобався хлопець, з яким вона на той момент зустрічалася.  Дівчина наполягає на задоволенні цивільного позову через отримані тяжкі тілесні ушкодження, втрату ока, знівечене обличчя, отримання статусу людина з інвалідністю. 

Батько постраждалої дівчини повідомив, що не отримував від родини обвинуваченої коштів, йому пропонували квартиру у Комишувасі, але він відмовився, оскільки гроші на операцію у Бостоні потрібні дуже великі.

Суд визнав дівчину винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 ККУ та призначив їй покарання у вигляді 120 годин громадських робіт.

Також родина обвинуваченої має відшкодувати матеріальну шкоду в розмірі 743 885 гривень 80 копійок, моральної шкоди 500 тисяч грн і сплатити за проведення судових експертиз 34 тисячі 630 гривень 63 копійки.

Нагадаємо, що у Запорізькій області у селі Вербове Петро-Михайлівської громади 15-річний підліток вистрілив собі у рот з газового пістолета. Постраждалого доправили до лікарні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація