Вітаміни взимку: які правила заморозки овочів та фруктів

Вітаміни взимку: які правила заморозки овочів та фруктів

Фото: pixabay.com

Заморожувати можна далеко не все. 

Заморозка овочів і фруктів – найзручніший та простий спосіб посмакувати вітамінами взимку.

Проте деякі правила заморозки все-таки треба знати, йдеться в "Сніданку з 1+1".  

Початок осені – найвдячніша та навдаліша пора для заморозки сезонних овочів та фруктів. Здається, що це легко і просто, і майже не вимагає окремих правил. Однак на деякі моменти варто зважити.

По-перше, заморожувати можна далеко не все. Ніжні овочі, такі, як листя салату, після розморозки просто розпадуться на шматочки. Це стосується яблук та огірків – вони втратять свою форму і смак, щойно відтануть.

Другий міф – у разі заморожування продукти зберігають свою користь надовго. Експерти запевняють, вітамін С, якого вдосталь, наприклад, у моркві здатен зберігатись лише кілька місяців. Тому цей овоч на тривалий термін тримати в морозилці не варто. 

І ще один міф. Заморожені продукти у разі тривалого зберігання, більше року, не псуються. Це не так. Заморожування дозволить зберегти якість овочів і фруктів, але не довше, ніж на 10-12 місяців. Тут важливо пам'ятати і про умови зберігання у морозильній камері. Температура має бути мінус 18 градусів і нижче. За такої температури буде зменшена активність мікроорганізмів, які є в продуктах і призводять до їхнього псування.

Нагадаємо, цього року ціни на продукти нового врожаю б'ють усі рекорди. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація