Витончений кашкет та пальто оверсайз. У Міноборони показали, як зміниться гардероб жінок-військових

Витончений кашкет та пальто оверсайз. У Міноборони показали, як зміниться гардероб жінок-військових

Скріншот із відео

Оновити їхній одяг мають вже 2020 року.

Для жінок-військовослужбовців розробили нові зразки повсякденної форми. Від наступного року Міністерство оборони планує оновити базовий гардероб для військовичок. Сорочки, джемпер, нові штани, кашкет, краватку, пальто оверсайз - усе це майже рік дівчата випробовували на собі. І ось - завершальний етап. Тож, якою може бути форма для військовичок, у сюжеті ТСН.19.30.

Повсякденну жіночу форму в управлінні з матеріального забезпечення почали розробляти від 2018 року. Під час її розробки, зазначають, вивчали досвід країн-членів НАТО, передивлялися їхні урочистості. Те, як там одягнуті жінки-військові.

"Для нас пріоритетно, звичайно, польова форма одягу. Проте ми не забуваємо і про повсякденну", - зазначають у Міноборони.

Так, приміром, суттєво модифікувалася краватка. Яка жінкам дуже подобається. Але зі взуттям, розповідають, була війна. Різній віковій групі подобаються різні моделі. Молодші просять високі підбори, старші ж навпаки. А моделі, яка були на шнурівках, загалі довелося прибрати. 

У Міноборони тестують нову повсякденну форму для жінок-військових

У Міноборони тестують нову повсякденну форму для жінок-військових

"Каблук доволі стандартний, хороший. Ми ж маємо ще крокувати, а для цього треба мати зручне взуття", - кажуть жінки-військові, які протестували підбори.

Зимове пальто, розповідають, спершу зробили з виточками, але потім їх прибрали. Зимове вбрання зробили стандартним, грубшим. "Воно прямого крою, немає талії. Стандартне як "шанель", - зауважує Лілія Темченко, старша радіотелефоністка.

Втім, її колега Інна, новацію оцінила. Офіцерка юридичної служби каже, що "оверсайз" нині в моді. "Приємно, що навіть на роботі ми маємо форму за останніми трендами", - додає вона.

Але найвитонченіша деталь - це кашкет. Головний убір став елегантнішим, таким, який більше личить жінці та пасує до охайної зачіски, бо на попередній, більш чоловічий, щоразу надходили скарги. Проєктували кашкет довго. І за увесь цей час виготовили майже два десятки моделей, що постійно удосконалювались. Десь розширювали їх, а десь завужували. І нині, зізнаються військові, дійшли до моделі, яка подобається майже всім представницям прекрасної статі.

"У нас в армії гендерна рівність, але коли одягаєш форму одягу такого зразку, як от кашкет, спідниця, підбори, покращується настрій", - зізнається військова Інна.

Щодо штанів, джемпера, сорочок - тут без зауважень, жінки-військові задоволені вдосконаленнями цих зразків.

Євгенія Цвєтанська

Повʼязані теми:

Наступна публікація