Виявлений на Донбасі рекордний арсенал зброї перебуває під охороною військових ЗСУ - штаб ООС

Нещодавно на об’єкт допустили представників прокуратури та Національної поліції, однак за іншим кримінальним провадженням.

Виявлений правоохоронцями масштабний схрон військової техніки, бойових припасів і вибухових речовин вже два місяці перебуває під охороною військових ЗСУ.

Про це заявили у штабі Операції об'єднаних сил.

"Два місяці тому спільною комісією у складі представників Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, військової контррозвідки Служби безпеки України та інших правоохоронних органів обліковано озброєння і техніка, що знаходилися на об’єкті, який прийнято під охорону", - йдеться у повідомленні. 

За даними штабу, нещодавно на об’єкт за рішенням суду допустили представників прокуратури та Національної поліції, однак за іншим кримінальним провадженням.

"Заходи щодо встановлення приналежності озброєння і техніки Збройним Силам України тривають. Даний об’єкт перебуває під охороною військових", - додали у штабі.

Автори звернення закликали представників правоохоронних органів та ЗМІ не поширювати чутки та не перекручувати факти.

Важливо!!! #ООС #Операція_ОС Два місяці тому спільною комісією у складі представників Сил спеціальних операцій...

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Четвер, 30 квітня 2020 р.

Нагадаємо, що у середу в пресслужбі Офісу Генерального прокурора повідомили про виявлений правоохоронцями масштабний схрон військової техніки, бойових припасів і вибухових речовин. Арсенал знайшли у приміщеннях колишніх міського клубу та дитячого табору на території Донецької та Дніпропетровської областей. Серед техніки виявили, зокрема, міномети, машину піхоти, бронетранспортер, гармати, ракетні комплекси, кулемети, гранатомети, автомати і пістолети.

Також правоохоронці знайшли близько 100 тонн боєприпасів. Зокрема, кілька тисяч пострілів до гармат, сотні ручних протитанкових гранат, сотні тисяч набоїв різного калібру, протитанкові та протипіхотні міни та інші вибухові речовини.

Зазначалося, що наразі тривають слідчі дії, встановлення походження озброєння та причетних осіб. За цим фактом внесені відомості до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за статтею "незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Також повідомлялося, що знайдене майно зберігатимуть на польових складах Операції об’єднаних сил.

Повʼязані теми:

Наступна публікація