Війна, боротьба з корупцією і рівень життя. Порошенко розповів, чого владі не вдалося досягнути

Війна, боротьба з корупцією і рівень життя. Порошенко розповів, чого владі не вдалося досягнути

Фото: УНІАН

Він також торкнувся пенсій, еміграції та повільного темпу реформ.

Протягом чотирьох років нинішній владі так і не вдалося закінчити війну на Донбасі, впровадити ефективний механізм боротьби з корупцією та істотно підвищити рівень життя для більшості українців. 

Про це під час виступу перед Верховною Радою розповів президент Петро Порошенко.

"Не вдалося завершити війну і відновити територіальну цілісність країни. Внаслідок агресії втрачено 20% промислового потенціалу України. Це, звичайно, спровокувало ефект доміно для всієї української економіки... Більшість українців поки що не відчули покращення добробуту, а рівень життя відновлюється повільно і нерівномірно і по регіонах, і по соціальних, і по вікових групах", - сказві президент.

Він розповів, що особливо незахищеними лишаються пенсіонери. Також Порошенко торкнувся антикорупційних органів, динамікою роботи яких не задоволене суспільство. 

Президент наголосив на серйозних масштабах еміграції з України, розповів про кадрові прорахунки нинішньої влади, а також неефективності деяких сміливих експериментів у цій сфері. Темпи реформ також не досягли тієї швидкості, яка програмувалася на початку. 

Нагадаємо, Петро Порошенко виступає перед парламентом з традиційним щорічним словом до депутатів Верховної Ради. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація