Військова прокуратура спростувала одну з версій масового отруєння школярів у Черкасах

Військова прокуратура спростувала одну з версій масового отруєння школярів у Черкасах

Фото: УНІАН

Причина отруєння дітей досі невідома.

У Черкасах військова прокуратура навідалась до військової частини, прилеглої до школи, учні якої масово отруїлись на лінійці.

Про це речник Генпрокуратури України Андрій Лисенко повідомив у Facebook.

Слідча група не виявила жодного витоку отруйних речовин. Радіаційний та хімічний фон в межах норми. Як зазначається, вибухів на території частини також не було. У Військовій прокуратурі нагадали, що однією із версій отруєння дітей було розповсюдження невідомої речовини з прилеглої до школи території військової частини А1744.

Так, було створено спільну групу за участю спеціалістів ДСНС, слідчої-оперативної групи місцевої поліції та військових відділу радіаційного, хімічного та біологічного захисту. Групу очолив військовий прокурор Черкаського гарнізону Центрального регіону України.

Раніше фахівці на місці зробили експрес-аналіз повітря. Сірководень, аміак, хлор а також горючі гази та отруйні речовини у ньому не виявили. Пізніше були задіяні методики, що дозволяють зробити дослідження території та приміщень школи щодо небезпечних речовин більш широкого спектру дії. Наразі триває робота щодо дослідження радіаційного фону.

Нагадаємо, 8 травня під час шкільної лінійки у Черкасах трапився випадок отруєння. Лікарі констатували, що в дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція. Отруєння відбулося локально на території, де проходила лінійка, - постраждалих за межами школи немає. Попередньою причиною поганого самопочуття дітей у ДСНС назвали отруєння невідомою речовиною.

Поліція відкрила кримінальне провадження через масове отруєння. Навчання у Черкаській школі №8 призупинили щонайменше до понеділка, 14 травня.

Потруєних у Черкасах дітей перевели з реанімації до стаціонару

Потруєних у Черкасах дітей перевели з реанімації до стаціонару

Наступна публікація